746/667/4-pastika_z_lososa.JPG

Suroviny pro lepší náladu; losos, kapusta, zázvor a kakao

30.01.2017 | F.O.O.D. | Ingredience

Existují suroviny, které dokážou vykouzlit pohodu a zlepšit náladu i v zimní dni, nad kterým se snáší splín a deprese. Zázvor zahřeje, kapusta a uzený losos dodají energii a kakao jednoduše pohladí po duši. Co víc si přát?

1. Paštika z uzeného lososa

Losos je lehce stravitelné maso, které je bohaté na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitaminy skupiny B, D a draslík. Zpracovává se studeným kouřem do 20°C, který ho jen konzervuje, proto patří losos do chladu.

2. Mandlové kakao se smaženkami

Kakao je sypký zázrak, který se rozšířil po roce 1828, kdy byl patentován hydraulický lis na zpracování kakaových bobů. Obsahuje více flavonoidů než červené víno, takže ovlivňuje naši dobrou náladu.

3. Kuře pošírované se zázvorem

Zázvor má silné antibakteriální účinky a podporuje metabolismus. Kvalitní čerstvý je jen příjemně štiplavý se svěží stopou po citrusech. Sušený zázvor je stejně účinný, ale bývá pálivější a postrádá svěžest.

4. Dušená kapusta se slaninou

Kapustá vyniká nad zelím jemnější chutí a čerstvá je prakticky po celý rok. Tato zelenina obsahuje více vápníku než mléko a vitamínu C než citrusy. Vadí vám její sirnatý odér? Snadná pomoc, nesmíte jí zkrátka převařit.

Fotogalerie

735/667/4-kapusta.JPG 739/667/4-kure_a_zazvor.JPG 743/667/4-mandlove_kakao.JPG 747/667/4-pastika_z_lososa.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

Posledních 5 příspěvků:

  1. diger - 22.03.2017 11:18:33 kapusta je nejlepsi
Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web