608/661/4-creme_brulle_1.JPG

Škola pečení - Vanilkový krém

22.12.2016 | F.O.O.D. | Ingredience

Krém opravdu není pudink. Vyzkoušejte s námi, jak se připravuje a pak si vyzkoušejte i geniální dukátové buchtičky nebo francouzskou klasiku crème brûlée

1. VANILKOVÝ KRÉM

Vanilkový krém je v kuchyni základ. I když by se mohlo zdát, že lze nahradit kupovaným vanilkovým pudinkem není tomu. Tu pravou chuť kvalitní vanilky tam určitě nepocítíte. Může se zdát, že vytvoření vanilkového krému je nějak extra složité, ale není. Chce to jen čas, dobrý recept a zaručujeme vám, že se budete poté cítit jako v nebi.

2. CREME BRULÉE

Crème brûlée. Kdo by neznal francouzský dezert, který nejen dokonalé chutná, ale i skvěle a efektivně vypadá. Oblíbený dezert můžete „opálit“ flambovací pistolí přímo na stole u hostů. Vypadá to velice efektivně a hosté budou mít z večeře zážitek.

3. DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S VANILKOVÝM KRÉMEM

Kdo jako dítě nemiloval buchtičky se šodó? Jídelnová klasika byla vždy jídlo, na které jsme se těšili. Teď se můžete vrátit do dětství a připravit si oblíbený sladký pokrm i u vás doma. Jen garantujeme, že vám bude chutnat mnoho víc než ze školní jídelny.

4. NEBESKÝ DEZERT

Jemné sušenky slepené marmeládou a doplněné domácím vanilkovým krémem. Není nic jiného než si k oblíbenému šálku čaji vychutnat tento skvělý dezert a zapomenout tak na všechny starosti běžného dne. Zbyl vám krém? Sezónní ovoce upečte se skořicovým cukrem (v našem případě to byla jablka). Do skleniček rozdělte krém, přidejte ovoce a ozdobte trubičkami.

Fotogalerie

609/661/4-creme_brulle_1.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web