098/979/maso_b.jpg

Mleté maso

16.04.2010 | F.O.O.D. | Ingredience

Mleté maso už dávno neznamená semleté nekvalitní zbytky.

Připravuje se výhradně z čerstvého výsekového masa. K dostání je v několika variantách. Mleté (nebo škrábané) hovězí maso ze svíčkové na přípravu tatarského bifteku, které je samozřejmě nejdražší. Dále pak mleté hovězí ze zadního, které nesmí obsahovat více než 20 % tuku. O něco tučnější je mleté vepřové s maximálním obsahem tuku 35 %. A konečně nejoblíbenější, kombinované mleté maso.

Podle norem může obsahovat maximálně 30 % tuku. Většina mletých mas je neochucených, někdy obsahují sůl. Mleté maso zpracujte vždy co nejrychleji, protože se rádo a rychle kazí. Pokud máte čas, chuť a kvalitní mlýnek,
vždy se vyplatí připravit si vlastní směs.

Text: EVA VŠETÍČKOVÁ, časopis F.O.O.D.

Fotogalerie

099/979/maso_b.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Jak snadno oloupat česnek? Pomocí misky nebo v mikrovlnce!

16.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Myslíte si, že česnek lze oloupat jen pomocí nože? My vám dokážeme, že to jde hned několika způsoby a navíc snadno a rychle.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web