098/979/maso_b.jpg

Mleté maso

16.04.2010 | F.O.O.D. | Ingredience

Mleté maso už dávno neznamená semleté nekvalitní zbytky.

Připravuje se výhradně z čerstvého výsekového masa. K dostání je v několika variantách. Mleté (nebo škrábané) hovězí maso ze svíčkové na přípravu tatarského bifteku, které je samozřejmě nejdražší. Dále pak mleté hovězí ze zadního, které nesmí obsahovat více než 20 % tuku. O něco tučnější je mleté vepřové s maximálním obsahem tuku 35 %. A konečně nejoblíbenější, kombinované mleté maso.

Podle norem může obsahovat maximálně 30 % tuku. Většina mletých mas je neochucených, někdy obsahují sůl. Mleté maso zpracujte vždy co nejrychleji, protože se rádo a rychle kazí. Pokud máte čas, chuť a kvalitní mlýnek,
vždy se vyplatí připravit si vlastní směs.

Text: EVA VŠETÍČKOVÁ, časopis F.O.O.D.

Fotogalerie

099/979/maso_b.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Silné chutě rýže

26.10.2016 | F.O.O.D. | Rubrika: Ingredience

Dnes už i v běžných obchodech narazíte na spoustu druhů rýže a každý se hodí na něco trochu jiného. Vychutnejte si s námi její nezapomenutelné podoby.

Exotické fíky - sladký poklad Středomoří

12.10.2016 | F.O.O.D. | Rubrika: Ingredience

Ve Středomoří je můžete ze stromu ochutnávat již v červnu. Exotické fíky z pozdní, tedy srpnové a zářijové sklizně, jsou ale nejsladší.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web