163/664/4-profimedia_0253160497.jpg

Losos na asijský způsob 6x jinak

12.01.2017 | F.O.O.D. | Ingredience

Losos je u nás velmi oblíbenou surovinou, jeho kuchyňská úprava se ale většinou omezí na filety z trouby nebo z pánve. Losos má ale mnohem větší a rozmanitější využití. Nechte se proto, stejně jako my, inspirovat východními kuchyněmi, kde lososa zbožňují a nedovedou si bez něj svůj jídelníček představit.

1. LOSOS NA POMERANČÍCH

Kombinace citrusů, v tomto případě pomerančů a lososa je oblíbenou kombinací. Rýžové papíry nám dodají další zajímavou ingredienci, které je v kuchyních v Asii často využívaná. Výhodou je, že recept je bez lepku.

2. SNADNÝ MARINOVANÝ LOSOS

Marinování lososa vypadá složitě, ale věřte, že je tomu právě naopak. Stačí pár igrediencí a výdrž, protože losos se marinuje 72 hodin, aby dostal tu správnou chuť. Je to ale pak skvělá chuťovka na party s přáteli.

3. LOSOS S BLINAMI A ŘEPOU

Tenhle recept milujeme. Pro obměnu můžete na blinech rozpustit máslo, smíchat s nastrouhanou citronovou kůrou nebo s jemně nasekanými lístky koriandru. Lososa na tento způsob si zamilujete.

4. LOSOSOVÉ KROKETY S KOKOSEM

Super ostré, super dobré. Losos a kokos utvoří zajímavou kombinaci a recept se opět skvěle hodí jako chuťovka na party. Doporučujeme podávat hned, jinak nevynikne tak dobře exploze chutí.

5. FILETY Z LOSOSA S PAPÁJOU

Hledáte zajímavý, zdravý a netradiční recept pro děti? Tak jste ho právě objevili. Děti zaujme spojení sladké papáji a lahodné ryby. Zároveň do nich dostanete zdravou pokrm, což bývá občas problém. Navíc za 25 minut máte hotovo.

6. LOSOSOVÉ SASHIMI

Milujete sushi? Tak právě pro vás je tento jednoduchý, ale vynikající recept. Super zdravý a super rychlý způsob úpravy lososa je přesně to, co potřebujeme po náročném jídelníčku po Vánocích a silvestru. Doporučujeme.

Fotogalerie

140/664/4-profimedia_0253160498.jpg 144/664/4-profimedia_0253160501.jpg 148/664/4-profimedia_0253160502.jpg 152/664/4-profimedia_0253160504.jpg 156/664/4-profimedia_0253160505.jpg 160/664/4-profimedia_0253160506.jpg 164/664/4-profimedia_0253160497.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web