633/671/4-veprova_panenka.JPG

Jablečné recepty: Závin, cupcakes i vepřové panenka

14.02.2017 | Redakce | Ingredience

Ovoce, bez kterého si nedovedeme představit české zahrady a sady. Jablko milujeme a skvělé na něm je, že ho můžeme vyzkoušet nejen na slakdo, ale i na slano. Vyzkoušete společně s námi 5 skvělých receptů, které budete chtít hned ochutnat.

1. Vepřová panenka s cibulí a jablky

Kombinace sladkého jablka a karamelizované cibule společně s vepřovou panenkou je sázka na jistotu, která se skvěle hodí například na party nebo posezení s přáteli. Neuspěchejte zbytečně marinování, jinak maso nebude dostatečně chutné. Úspěch je ale zaručen.

2. Otevřený jablečný závin s punčem

Jablečný závin s domácím punčem je snem každého, kdo přijde na vaši rodinnou oslavu. Potěšíte tím všechny, kteří ujíždějí na domácím punči. Výhodou je, že ho máte hotový za pár desítek minut, ale ta dokonalost v ústech vám zůstane ještě hodně dlouho.

3. Jablko - skořicové cupcakes

Kdo by nemiloval cupcakes? Neznáme nikoho, kdo by tyhle roztomilé muffinky tisíce chutí, vůní a způsobů servírování nemiloval. Vyzkoušejte jejich jablečnou verzi, kterou nemusíte servírovat jen během Halloweenu. Ozdobte je měsíčkem jablka a už jen pozorujte u ostatních jejich nadšení v očích.

4. Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy se k měsíci únoru skvěle hodí. K masopustu bezesporu patří a už si bez nich nedovedeme masopustní hodování představit. Pořád to ale vypadá, že se smažení koblih mnoho z nás bojí, ale věřte, že ten nepořádek kolem za ten výsledek určitě stojí. A kombinace jablek a skořice? Co může být lepšího?

5. Zeleninové smoothie s jablkem

Po všech těch skvělých sladkých dobrotách je na řadě něco lehčího a hlavně zdravějšího. Zeleninové smoothie s limetkou, kiwi, banánem, špenátem a špetkou kardamomu je přesně to pravé, co potřebujeme. Ozdobit je můžeme nádherným granátovým jablkem, které dodá krásnou červenou barvu.

Fotogalerie

622/671/4-smothie.jpg 626/671/4-zavin.JPG 630/671/4-koblihy.JPG 634/671/4-veprova_panenka.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Poznáte kvalitní čokoládu? 3 tipy, jak se vyhnout náhražkám plným cukru!

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Mírní stres, přináší radost v podobě hormonu štěstí a nikdy se jí nepřejíte. Ano, řeč je o čokoládě! Naučte se, jak ji vybírat a jak jednoduše poznat, že se jedná o kvalitní výrobek.

Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů

17.02.2017 | Redakce | Rubrika: Ingredience

Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web