Husa nebo kachna? 3 recepty na podzimní hodování

Husa nebo kachna? 3 recepty na podzimní hodování

Husa nebo kachna? To může být o listopadových hodech nelehká otázka. Nejlépe obě, zní labužníkova odpověď.

1. HUSA V ŠOULETU

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, cizrna, sója, hrách a přidat můžete také kroupy. Šoulet se připravuje o nejznámějším židovském svátku jakým je „šábes“, který se slaví každý týden od pátečního do sobotního večera. Vy si tak můžete udělat malý svátek společně se skvěle upečenou husou.

2. KALDOUN S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

Tradiční polévka zvaná kaldoun se podávala na sváteční tabuli za dob rakousko - uherské monarchie, když se pekla husa nebo kachna. Mělo to svoji logiku - vnitřnosti a odřezky opeřence, které neputovaly na pekáč, se použily na polévku (játra, srdce, krk, křídla).

3. KACHNA S ROZINKOVÝM ZELÍM

Knedlo-vepřo-zelo patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. V našem případě nahradíme vepříka kachnou a do zelí zapracujeme i rozinky. Vznikne jedinečná chuť, na kterou nezapomenete během celého slavnostního oběda.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky