Hovězí maso 6x jinak: polévka, rendang, líčka i roštěnec

Hovězí maso 6x jinak: polévka, rendang, líčka i roštěnec

Svíčková, vysoký či nízký roštěnec, kližka nebo žebro. To jsou ty nejznámější kusy, které můžete připravit z hovězího masa. Hovězí ale není jen o tomhle, dá se z něj vytvořit skvělá polévka, doplnit jej čokoládou či využít hovězí líčka. Pojďte do toho s námi.

1.Česnečka s hovězím

Česnečka se hodí nejen jako jídlo po protančené noci, ale je to klasika, kterou nikoho neurazíte. Do polévky si udělejte domácí hovězí vývar. Klidně si ho připravte víc, vývar vám v lednici vydrží hodně dlouho a uplatníte ho do spousty jídel. Zásob vývaru, nejen toho hovězího, byste měli mít několik.

2. Hovězí maso rendang

Hovězí maso nemáme v oblibě jen my, ale pochutnávají si na něm rádi i v daleké Indonésii. Hovězí maso rendang je tam skoro až národním jídlem. Pokud se bojíte ho vyzkoušet rovnou sami doma, zajděte na něj do restaurace Sanscho šéfkuchaře Paula Day. Ten ho vaří z prvotřídního českého vyvěšeného masa a mnozí tvrdí, že tak dobré maso neměli ani v exotické Indonésii. Jen varujeme, je to hlavně pro milovníky ostrých jídel.

3. Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Skloubit čokoládu s vínem a hovězím masem je dnes velkým trendem. V dnešní době se dokonce vyrábí i speciální druhy čokolád, které se perfektně k těmto ingrediencím hodí. Nás může těšit fakt, že čokoláda, víno i maso zlepšují naši vitalitu i náladu.

4. Pošírovaná pečeně se zeleninou

Hovězí roštěná a směs pečené zeleniny. To všechno navíc svázané provázkem, takže maso si udrží svou šťavnatost. Tohle je něco, čím dostanete všechny okolo, a zaručujeme, že se vás všichni budou ptát na recept.

5. Hovězí po burgundsku

Hovězí maso po burgundsku je klasika všech klasik. Vypadá sice pracně, ale zdání klame. Pokud se ho stále bojíte, zkuste jej vytvořit podle našeho receptu. Zvládnete to levou zadní.

6. Hovězí líčka na kari

Hovězích líček se mnoho z nás bojí. Není ale proč. Rozhodně doporučujeme tuhle delikatesu vyzkoušet a věřte, že budete překvapení, jak líčka skvěle chutnají. Variace na kari je velmi exotická, ale i ta stojí za vyzkoušení. Pochutnají si na něm především milovníci ostrých asijských jídel.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • roman
    roman |

    15. 2. 2017 02:30

    potrebuji poradit. mam narozeniny a slavim je v US. chci delat tatarsky biftek. musim ho skrabat lzici a nevim jak ani jake maso koupit. Hovezi svickovou vim ale tady kus svickove jak u nas nada. pleas help

  • roman
    roman |

    15. 2. 2017 02:30

    potrebuji poradit. mam narozeniny a slavim je v US. chci delat tatarsky biftek. musim ho skrabat lzici a nevim jak ani jake maso koupit. Hovezi svickovou vim ale tady kus svickove jak u nas nada. pleas help

  • roman
    roman |

    15. 2. 2017 02:30

    potrebuji poradit. mam narozeniny a slavim je v US. chci delat tatarsky biftek. musim ho skrabat lzici a nevim jak ani jake maso koupit. Hovezi svickovou vim ale tady kus svickove jak u nas nada. pleas help

Další články z rubriky