870/664/4-chilli6.JPG

Zahřejte se ostrým: 5 receptů, po kterých vám zima nebude

15.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Během zimních měsíců máme na ostrá jídla větší chuť než v parném létě. Není se čemu divit, tělo rychleji prochladne a ostré chutě vždy spolehlivě zahřejí. My pro vás máme pět receptů, které budete v zimě milovat a zahřejí vás na těle i na duši.

1. SLADKOKYSELÉ RESTOVANÉ KUŘE S MANDARINKAMI

Kombinace sladkých mandarinek, medu, ostrých chilli papriček a zázvoru je prostě jedinečná. Doporučujeme nekupovat přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé.

2. CHILLI CON CARNE S KOŘENÍM

Lehce pálivé, provoněné kořením a sladké po čokoládě. Mexické jídlo, které uvaříte v jednom hrnci se hodí i na odpolední zimní piknik.

3. KAŠTANOVÝ KRÉM

Také si bez pečených kaštanů na trhu nedovedete představit Vánoce? A co takhle vyzkoušet i kaštanový krém? Opět zahřeje a navíc budete mít tuto delikátní polévku spojenou s chladnými zimními víkendy.

4. LOSOSOVÉ KROKETY S KOKOSEM

Super ostré, ale super dobré. Hodí se spíše jako pochoutka na zobání na odpolední sezení s přáteli. Zaručujeme, že od vás nebudou chtít odejít.

5. KRÉMOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA

Polévky chutnají v zimě snad ještě lépe než v létě. Navíc když do nich přidáte ještě trochu chilli a zázvoru, nebudete litovat. Expertka na vietnamskou kuchyni, kuchařka Kamu, umí ty nejlepší zahřívací polévky, za které ji zkrátka milujeme.

Fotogalerie

855/664/4-4_kremova_kukuricna_polevka.JPG 859/664/4-kure_s_mandarinkami.JPG 863/664/4-kastanovy_krem.JPG 867/664/4-4_profimedia_0253160498.jpg 871/664/4-chilli6.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web