Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na asi 3 až 4 mm silný plát a rádýlkem rozkrájejte na dlouhé nudličky. Formičky na kornoutky potřete kouskem másla nebo rostlinným olejem. Proužky těsta omotejte kolem kornoutků, jednotlivé vrstvy pořádně přimáčkněte k sobě. Vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a na formičkách nechte vychladnout.
Mezitím zbavte hrušky jádřinců a stopek a nakrájejte je na kostičky. Promíchejte se skořicovým cukrem a trochou citronové šťávy a nechte odležet. Vychladlé kornoutky naplňte ovocem a ihned podávejte, ideálně i s trochou šlehačky.
Křehké kytičky s marmeládou
6–8 kusů - příprava: 35 minut
* kousek másla na formu
* 1 balení rozváleného křehkého těsta
* 1 sklenička červené marmelády
* plátkové mandle na posypání
Troubu zapněte na 180 °C. Formu na muffiny vymažte máslem. Z těsta vykrájejte pomocí velké formičky kytičky, přeneste je do důlku ve formě. Naplňte marmeládou, posypte mandlemi a pečte asi 20 minut dozlatova. Nechte trochu zchladnout a vyklopte.
Focaccia s oreganem a chia semínky
4–6 porcí - příprava: 30 minut
* 1 balení těsta na focacciu (nebo kynutého těsta)
* olivový olej
* oregano
* chia semínka
Těsto rozložte na pečicím papíru na plech a vykrájejte do něj tvary. Potřete olivovým olejem a posypte oreganem a semínky. Pečte 15 minut při 200 °C dozlatova.
Croissanty s nutellou
6 kusů - příprava: 35 minut
* 1 balení těsta na croissanty
* 6 lžic nutelly nebo arašídového másla
* 1 vejce
* plátkové mandle na posypání
Troubu zapněte na 180 °C. Těsto rozbalte a rozdělte na předkrájené trojúhelníky. Doprostřed každého naneste lžíci nutelly a od širší části směrem ke špičce zarolujte jako rohlík. Položte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby špička těsta byla pod rohlíkem (ten by se jinak rozbaloval). Potřete rozšlehaným vajíčkem a podle chuti posypte plátkovými mandlemi. Podle návodu na obalu těsta pečte asi 20 minut dozlatova.