Vykostit kapra, připravit štědrovečerní polévku, osmažit kapra a udělat bramborový salát. Všechny tyto pokrmy nejsou nic jednochého, ale bez nich jakoby ani nebyl ten pravý Štědrý večer. Poradíme vám, jak přichystat tyto štedrovečerní lahůdky, bez kterých se České Vánoce ani neobejdou.
Do polévky doporučujeme přidat muškátový oříšek nebo sušenou kůru z pomeranče. Obojí dodá rybí polévce jiný rozměr, navíc ji můžete rozmixovat na hladký krém. Na závěr ještě zjemněte smetanou a podávejte s jablkem nakrájeným na nudličky. Nočky z krupice, vejce, špetky soli a mléka jsou chutnou zavářkou do skvělé rybí polévky.
Bramborový salát by u štědrovečerní večeře neměl chybět. Co si ale místo hutné klasiky udělat jeho zdravější a zajímavější alternativu se slaninou a špenátem? Nejen že je hezky barevný, ale dozajista bude i chutnat.
Rychlovka, kterou budou milovat příznivci ostřejších jídel. Ale pochutnají si i ti, kteří mají rádi klasiku. Majonéza ke správnému salátu patří a celer a okurky mu dodají na křupavosti.
Vánoce si bez klasického českého kapra nedovedeme představit. Doporučujeme kupovat čerstvého na sádkách, kde si ho nechte i zabít, ale vykuchejte si ho a naporcujte už sami doma. Je to sice dřina, ale vyplatí se, obzvlášť pokud chcete kapra použít celého.
Kapr načerno stojí za vyzkoušení. Chuť ryby se snoubí s chutí povidel, švestek, ořechů a mandlí, které dodají jídlu na zajímavosti. Pokud nechcete kazit vánoční klasiku, vyzkoušejte recept po Vánocích a možná zjistíte, že příští rok už bude na vaší vánoční tabuli kapr načerno.