107/665/4-vanoce_hlavni.JPG

Vylepšené tradiční vánoční recepty

23.12.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Vykostit kapra, připravit štědrovečerní polévku, osmažit kapra a udělat bramborový salát. Všechny tyto pokrmy nejsou nic jednochého, ale bez nich jakoby ani nebyl ten pravý Štědrý večer. Poradíme vám, jak přichystat tyto štedrovečerní lahůdky, bez kterých se České Vánoce ani neobejdou.

1. RYCHLÁ RYBÍ POLÉVKA

Do polévky doporučujeme přidat muškátový oříšek nebo sušenou kůru z pomeranče. Obojí dodá rybí polévce jiný rozměr, navíc ji můžete rozmixovat na hladký krém. Na závěr ještě zjemněte smetanou a podávejte s jablkem nakrájeným na nudličky. Nočky z krupice, vejce, špetky soli a mléka jsou chutnou zavářkou do skvělé rybí polévky.

2. BRAMBOROVÝ SALÁT SE SLANINOU A ŠPENÁTEM

Bramborový salát by u štědrovečerní večeře neměl chybět. Co si ale místo hutné klasiky udělat jeho zdravější a zajímavější alternativu se slaninou a špenátem? Nejen že je hezky barevný, ale dozajista bude i chutnat.

3. BRAMBOROVÝ SALÁT NAKYSELO

Rychlovka, kterou budou milovat příznivci ostřejších jídel. Ale pochutnají si i ti, kteří mají rádi klasiku. Majonéza ke správnému salátu patří a celer a okurky mu dodají na křupavosti.

4. KAPR V TROJOBALE

Vánoce si bez klasického českého kapra nedovedeme představit. Doporučujeme kupovat čerstvého na sádkách, kde si ho nechte i zabít, ale vykuchejte si ho a naporcujte už sami doma. Je to sice dřina, ale vyplatí se, obzvlášť pokud chcete kapra použít celého.

5. KAPR NAČERNO

Kapr načerno stojí za vyzkoušení. Chuť ryby se snoubí s chutí povidel, švestek, ořechů a mandlí, které dodají jídlu na zajímavosti. Pokud nechcete kazit vánoční klasiku, vyzkoušejte recept po Vánocích a možná zjistíte, že příští rok už bude na vaší vánoční tabuli kapr načerno.

Fotogalerie

096/665/4-kapr.JPG 100/665/4-salaty.JPG 104/665/4-polevka6.JPG 108/665/4-vanoce_hlavni.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web