451/665/4-profimedia_0295482165.jpg

Vydejte se s námi do Alp: 7 místních receptů

16.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Chystáte se během zimních měsíců na dovolenou do rakouských Alp? Jestli ano, tajně vám závidíme. Pokud ne, přeneseme vás tam alespoň na chvilku se 7 místními recepty.

1. HASENOHRL (ZAJEČÍ UŠI)

Zaječí uši se nesmaží jen v Rakousku, oblíbené jsou i v německém Bavorsku a populární začínají být i u nás. Nejčastěji se smaží v období masopustu. Zamilují si je děti i dospělí.

2. ALMNÜSSE (SMAŽENÉ KOBLÍŽKY)

Almnüsse jsou podobné jako Hasenohrl. Ideální pro děti, navíc nenáročné na přípravu. Oblíbené jsou nejen v Rakousku, ale i v německém Bavorsku.

3. SMETANOVÉ FLEKY SE ZELÍM

Skvělý tip na dnešní oběd. Garantujeme, že si je zamilují nejen děti, ale i dospělí a jídlo hned zmizí.

4. LIPTAUER

Pomazánky se na cestování hodí skvěle. Jsou rychle připravené, dají se dobře převážet a večer je s chutí zakousnete s dobrým chlebem. Liptauer se vyrábí z brynzy, ale použít můžete jiný smetanový sýr. Pro pikantní chuť doporučujeme přidat špetku pikantní papriky.

5. ERDÄPFELKAS

Další variantou na skvělou pomazánku je Erdäpfelkas, která je bez masa a opět ji máte za pár minut hotovou. Oceníte především křupavost pažitky a petrželky, která se k uvařeným bramborám skvěle hodí.

6. SÁDLOVÁ POMAZÁNKA

Ideální pokrm pro muže, kteří ocení rychlou svačinku po náročném dni na horách. Sádlová pomazánka se hodí k dobrému chlebu a na její přípravu je dobré používat kvalitní vepřové sádlo.

7. ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY S MÁSLEM

Příprava špekových knedlíků zabere sice více času a je pro trochu zdatnější kuchaře, ale věříme, že výsledek stojí za to. Použijte pravý tyrolský špek a budete si více připadat jako v Rakousku na horách.

Fotogalerie

432/665/4-profimedia_0297524759.jpg 436/665/4-profimedia_0297531818.jpg 440/665/4-profimedia_0297610082.jpg 444/665/4-profimedia_0297610254.jpg 448/665/4-profimedia_0297610306.jpg 452/665/4-profimedia_0295482165.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web