Chystáte se během zimních měsíců na dovolenou do rakouských Alp? Jestli ano, tajně vám závidíme. Pokud ne, přeneseme vás tam alespoň na chvilku se 7 místními recepty.
Zaječí uši se nesmaží jen v Rakousku, oblíbené jsou i v německém Bavorsku a populární začínají být i u nás. Nejčastěji se smaží v období masopustu. Zamilují si je děti i dospělí.
Pomazánky se na cestování hodí skvěle. Jsou rychle připravené, dají se dobře převážet a večer je s chutí zakousnete s dobrým chlebem. Liptauer se vyrábí z brynzy, ale použít můžete jiný smetanový sýr. Pro pikantní chuť doporučujeme přidat špetku pikantní papriky.
Další variantou na skvělou pomazánku je Erdäpfelkas, která je bez masa a opět ji máte za pár minut hotovou. Oceníte především křupavost pažitky a petrželky, která se k uvařeným bramborám skvěle hodí.
Ideální pokrm pro muže, kteří ocení rychlou svačinku po náročném dni na horách. Sádlová pomazánka se hodí k dobrému chlebu a na její přípravu je dobré používat kvalitní vepřové sádlo.
Příprava špekových knedlíků zabere sice více času a je pro trochu zdatnější kuchaře, ale věříme, že výsledek stojí za to. Použijte pravý tyrolský špek a budete si více připadat jako v Rakousku na horách.