451/665/4-profimedia_0295482165.jpg

Vydejte se s námi do Alp: 7 místních receptů

16.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Chystáte se během zimních měsíců na dovolenou do rakouských Alp? Jestli ano, tajně vám závidíme. Pokud ne, přeneseme vás tam alespoň na chvilku se 7 místními recepty.

1. HASENOHRL (ZAJEČÍ UŠI)

Zaječí uši se nesmaží jen v Rakousku, oblíbené jsou i v německém Bavorsku a populární začínají být i u nás. Nejčastěji se smaží v období masopustu. Zamilují si je děti i dospělí.

2. ALMNÜSSE (SMAŽENÉ KOBLÍŽKY)

Almnüsse jsou podobné jako Hasenohrl. Ideální pro děti, navíc nenáročné na přípravu. Oblíbené jsou nejen v Rakousku, ale i v německém Bavorsku.

3. SMETANOVÉ FLEKY SE ZELÍM

Skvělý tip na dnešní oběd. Garantujeme, že si je zamilují nejen děti, ale i dospělí a jídlo hned zmizí.

4. LIPTAUER

Pomazánky se na cestování hodí skvěle. Jsou rychle připravené, dají se dobře převážet a večer je s chutí zakousnete s dobrým chlebem. Liptauer se vyrábí z brynzy, ale použít můžete jiný smetanový sýr. Pro pikantní chuť doporučujeme přidat špetku pikantní papriky.

5. ERDÄPFELKAS

Další variantou na skvělou pomazánku je Erdäpfelkas, která je bez masa a opět ji máte za pár minut hotovou. Oceníte především křupavost pažitky a petrželky, která se k uvařeným bramborám skvěle hodí.

6. SÁDLOVÁ POMAZÁNKA

Ideální pokrm pro muže, kteří ocení rychlou svačinku po náročném dni na horách. Sádlová pomazánka se hodí k dobrému chlebu a na její přípravu je dobré používat kvalitní vepřové sádlo.

7. ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY S MÁSLEM

Příprava špekových knedlíků zabere sice více času a je pro trochu zdatnější kuchaře, ale věříme, že výsledek stojí za to. Použijte pravý tyrolský špek a budete si více připadat jako v Rakousku na horách.

Fotogalerie

432/665/4-profimedia_0297524759.jpg 436/665/4-profimedia_0297531818.jpg 440/665/4-profimedia_0297610082.jpg 444/665/4-profimedia_0297610254.jpg 448/665/4-profimedia_0297610306.jpg 452/665/4-profimedia_0295482165.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

7 dipů k hranolkám i chipsům: Tomatový, smetanový i z avokáda

01.05.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Přemýšlíte, čím ochutit hranolky nebo brambory k obědu? Dipy jsou velice rychlé a dají se připravit na několik způsobů!

České buchty: 5 náplní, které si zamilujete

01.05.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Leckterá babička či maminka dokáže upéct ty nejlepší voňavé buchty. Zkuste je upéct taky s výbornou makovou, tvarohovou nebo i dokonce mrkvovou náplní.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web