356/586/4-040a.jpg

Vydatné snídaně do skleničky

27.07.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Zvedněte si po ránu náladu a zvyšte energii. Sladce a zdravě. Smoothie a pyré ve skleničkách navnadí chutě, pohladí žaludek i zasytí.

Mango s červeným ovocem

4 porce, příprava: 15 minut

* 2 manga
* 2 banány
* šťáva z 1 pomeranče
* 400 ml kokosového mléka
* 250 g jahod, borůvek, malin
* třtinový cukr podle chuti
* čerstvé ovoce a kokosové lupínky na ozdobu

Oloupejte mango a banány a nakrájejte je na kousky. Rozmixujte s pomerančovou šťávou na pyré, do požadované konzistence nařeďte kokosovým mlékem. Opláchněte červené ovoce a rozmixujte se základem. Podle potřeby doslaďte. Rozdělte do skleniček, ozdobte ovocem a kokosovými lupínky.


Pyré s kiwi a avokádem

4 porce, příprava: 10 minut

* 4 kiwi
* 2 avokáda
* 2 lžíce třtinového cukru
* 2 hrsti drobnějších jahod, borůvek a rybízu
* 2 lžíce strouhaného kokosu a trocha ovoce na ozdobu

Oloupejte avokáda, podélně rozkrojte, odstraňte jádra a dužninu nakrájejte na kousky. Oloupejte kiwi a nakrájejte. Avokádo, kiwi a cukr rozmixujte na pyré, do potřebné konzistence nařeďte studenou vodou (asi 200 ml). Jahody rozpulte. Část jahod, borůvek a rybízu vmíchejte do smoothie, rozdělte do skleniček. Ozdobte kokosem a zbytkem ovoce.


Kokosové mléko, borůvky a med

4 porce, příprava: 10 minut

* 500 g borůvek
* 2 lžíce ovesných vloček
* 2 lžíce medu
* šťáva z 1 limetky
* 350 ml kokosového mléka
* borůvky a strouhaný kokos na ozdobu

Borůvky opláchněte, nechte okapat a nasypejte do mixéru. Přidejte ostatní suroviny a rozmixujte. Můžete přidat med navíc. Smoothie rozdělte do sklenic, ozdobte borůvkami a kokosem.

NÁŠ TIP: Darujte si jedlé květy. Když jimi ozdobíte svoje ranní smoothie, mohou vám rozsvítit celý den.


Pudink chia s malinami

4 porce, příprava: 30 minut + 1 hodina na odležení

* 200 ml kokosového mléka
* 2 lžíce cukru
* 2 lžíce chia semínek
* 250 g malin
* 4 lžíce kokosového nebo sójového jogurtu
* 6 lžic makadamového másla
* maliny a borůvky na ozdobu

Kokosové mléko a cukr zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vmíchejte chia semínka, přesuňte do misky, nechte vychladnout v ledničce, minimálně hodinu, nejlépe ale zakryté přes noc. Maliny rozmělněte vidličkou. Vmíchejte třetinu pudinku a jogurt. Ve vodní lázni rozehřejte makadamové máslo a nechte trochu prochladnout. Po lžíci vložte do každé skleničky, navrstvěte pudink a malinový krém. Pokapejte makadamovým máslem, ozdobte malinami a borůvkami.

Náš TIP: K domácí výrobě kokosového jogurtu je zapotřebí dužnina a voda z čerstvého kokosu, trocha probiotik, lze přidat i sladidlo jako rýžový sirup.

Fotogalerie

345/586/4-041b.jpg 349/586/4-041a.jpg 353/586/4-040b.jpg 357/586/4-040a.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Co dominuje na vánočním stole ve Francii?

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Francouzi na svém vánočním stole milují pečenou krůtu nebo krocana s nádivkou, nejčastěji kaštanovou. Kaštany a pečené maso jsou jejich tradiční pokrmy na vánočím stole. Jako dezert volí vánoční poleno neboli piškotovou roládou s máslovým krémem, která je nazdobená tak, že vypadá jako větve.

Španělé o Vánocích milují ryby, šunku a sýry

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Španělé jsou známí tím, že na jejich stole najdeme několik druhů pokrmů. Ani o Vánocích nedělají výjimky, kdy jejich stůl zdobí různé druhy tapas se sýry, zeleninou a uzeninami. Hlavní chod se skládá z malých úhořů, královských krevet nebo pečené ryby s chřestem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web