138/675/4-kuchar_ka.jpg

Vychází Pěkně vypečená kuchařka! Lucie Arichteva radí, jak na makronky i křupavé rohlíčky

04.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Když se skloubí preciznost a láska k jídlu, vznikají často zázraky. Zářným příkladem současné gastro scény je i Lucie Arichteva, autorka blogu s názvem Pěkně vypečený blog, která své recepty zhmotnila v kuchařku plnou lákavých receptů. Pojďte se do ní zamilovat s námi!

Před více než dvěma lety napsala na blog svůj první recept a už v té době moc dobře věděla, po čem české publikum touží. Své čtenáře zahrnuje klasickými recepty na bábovku, sušenky, dokonale zdobené perníčky i na často obávané francouzské makronky v několika různých podobách. To nejlepší vybrala do své první Pěkně vypečené kuchařky, obsahující více než 70 sezónních receptů od ledna do prosince.

Božské dezerty i tradice Balkánu

Sladké pečení má Lucie v malíčku, ale neméně skvělá je i v přípravě tradičních balkánských pokrmů, které se učí od svého manžela a jeho rodiny. Právě její manžel Nikolaj, muzikant a člen kapely Kryštof, ochutnává téměř každý recept, který Lucii projde pod rukama. Společně s jejich dvěma syny tvoří harmonickou atmosféru, která na vás dýchne při otevření blogu i kuchařky nesoucí se ve stejném duchu.

V kuchařce naleznete lákavé a několikrát vyzkoušené recepty na domácí rohlíčky, jarní koláče i kynuté lívance, které chutnají přesně jako od babičky. Rozhodně doporučujeme knížku zařadit do vaší knihovny, ať už v tištěné či elektronické podobě. Bude se vám hodit a opravdu stojí za to!

Fotogalerie

139/675/4-kuchar_ka.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web