999/077/3-104.jpg

Viva Mexico!

26.06.2013 | F.O.O.D. | Gourmet

Objevte s námi pestrou škálu chutí a barev mexické kuchyně. Ohromte své přátele i rodinu opravdu božskými a přitom jednoduchými pokrmy, které připravíte za pár minut.

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

Příprava: 25 minut

4 porce:
* 12 kukuřičných tortill taco shells
* 100 ml olivového oleje
* 1 středně velká cuketa
* 2 žluté papriky
* 1 červená cibule a čekanka
* 200 g sladké kukuřice
* 1 limetka
* 200 ml zakysané smetany
* 1 zralé avokádo
* sůl a pepř

Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec zakápněte limetkou. Směsí plňte tortilly.

Jako dip použijte avokádo, rozmačkané a rozmíchané se zakysanou smetanou dochucené limetkou.

Náš tip: Vyzkoušejte také s nasekaným čerstvým koriandrem, chilli papričkami a strouhaným sýrem gouda.

Tostadas se salátem a avokádem

Příprava: 25 minut

4 porce:
* 600 g dlouhozrnné rýže, uvařené
* 4 rajčata
* 400 g fazolí, nakládaných
* 1 menší ledový salát
* 2 lžíce oleje
* 4 kukuřičné tortilly
* 1–2 zralá avokáda
* 200 ml zakysané smetany
* 1 limetka
* sůl a pepř

Rajčata nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s rýží, fazolemi a ledovým salátem nasekaným na nudličky. Ochuťte solí, drceným pepřem a limetkou. Na oleji opečte kukuřičnou tortillu dokřupava, poklaďte ji salátem a ozdobte na plátky nakrájeným oloupaným avokádem. Ozdobte zakysanou smetanou.

Náš tip: Tortillu potřete rozmixovanými fazolemi, bude vláčnější.

Soft tacos s grilovaným kuřetem

Příprava: 25 minut

4 porce:
* 600 g kuřecích prsních řízků
* olej na potření masa
* 8 pšeničných tortill
* 200 ml zakysané smetany
* 1–2 zralá avokáda
* čerstvý koriandr
* 1 čínského zelí, na nudličky
* rajčatová salsa a ananas k podávání

Maso osolte, opepřete, potřete olejem a grilujte asi 6 minut z každé strany. Poté nakrájejte na větší kostky. Tortilly lehce zahřejte na suché pánvi. Každou zvlášť potřete smetanou a přidejte kousky masa a avokáda. Posypte lístečky koriandru a nasekaným zelím. Podávejte se salsou z rajčat a nakrájeným ananasem.

Náš tip: Tacos můžete posypat také čerstvým smetanovým nebo feta sýrem.


Další skvělé mexické recepty najdete v časopise F.O.O.D. 5/2013.


Co do tacos?

* Frijoles refritos - rozmixované fazole

* Rajčatová salsa - rajčátka, cibulka, jalapenos papričky, koriandr, limetka

* Ledový salát

* Guacamole - dip z avokáda

* Čerstvý smetanový sýr nebo feta

* Zakysaná smetana

* Pšeničné a kukuřičné tortilly

Fotogalerie

000/078/3-104.jpg 527/078/3-105a.jpg 531/078/3-105b.jpg 535/078/3-106a.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Chřestová sezóna: 7 lahodných jídel z chřestu, které musíte vyzkoušet

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Začala chřestová sezona! Co si z chřestu můžete připravit? Téměř cokoli, polévku a nebo i koláč.

Milujete sedmikrásky? Přidejte je do těchto pokrmů!

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Na jaře začíná všechno kvést a ožívat. Pokud si chcete také oživit jídlo něčím netradičním, květy ze sedmikrásky jsou to pravé. Nejenže krásně ozdobí jídlo, ale jsou i jako prevence proti různým nemocem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web