373/572/2-oh.jpg

Vítězné chuťové zápolení

06.08.2012 | Jitka Rákosníková | Gourmet

Zapomeňte na pověsti o nevalné chuti britských jídel, dávno už neplatí. Od dob, kdy se ve Velké Británii postavil na startovní čáru nový tým šéfkuchařů, začaly se v ostrovním království lámat kulinární rekordy.

Mnozí z nich doslova přepsali gastronomické dějiny.
O Jamie Oliverovi píšeme zvlášť na str. 56 (F.O.O.D. 8/2012), ale seznam Britů, kteří se svou vášní k vaření, příklonem k lokálním surovinám, odvážnou avantgardou i decentním přilnutím k místním tradicím dostali alespoň do pomyslného šlechtického stavu, je opravdu výjimečný.

Ať žije olympiáda!

Britové letošní právě probíhající olympiádou doslova žijí a obrovskou renesanci zažívají také tradiční britská jídla. Ikonické Fish and Chips vám představujeme na str. 74 (F.O.O.D. 8/2012), stejně jako lahodný dezert s pusinkami s přímo univerzitním vzděláním, Eton Mess.
Tady přidáváme polévku vonící mátou, variaci ryby na hrášku, další to Brity milované domácí plodině, klasickou pečínku se zajímavým chuťovým dozvukem, sendvič s rostbífem či slavný piškotový dort, pojmenovaný po královně Viktorii, který musí každý poddaný povinně milovat. Není to ale, stejně jako u ostatních jídel, nijak těžké břemeno!


(Foto: David Turecký)
(Produkce: Daniela Salšová)
(Food styling: Klára Ziková)
(Dekor styling: Johana Střížková)

Fotogalerie

374/572/2-oh.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Cukroví podle čtenářů: 5 sladkých receptů, které musíte vyzkoušet

05.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Vybrali jsme pro vás lahodných 5 receptů na vánoční cukroví, podle kterých pravidelně pečete. Nechybí sladká klasika v podobě vanilkových rohlíčků, ani čokoládové pralinky, které můžete darovat nejenom k Vánocům.

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web