821/664/4-4_istock_184997093.jpg

Vepřová panenka 5x jinak

14.01.2017 | Redakce | Gourmet

Vepřová panenka je klasika, ke které se rádi a často vracíme. Prozradíme vám pět receptů, které určitě musíte vyzkoušet. Víkendové vaření je pro tuto krásku naprosto ideální.

1. VEPŘOVÁ PANENKA S BYLINKOVÝM PESTEM

Maso, které je pečeno v provázku, má díky svázání šťavnatější a lepší chuť. Bylinkové pesto navíc vytvoří zajímavou kombinaci a díky němu bude maso uvnitř šťavnatější.

2. VEPŘOVÁ PANENKA PO STŘEDOMOŘSKÉM ZPŮSOBU

Trochu si připadáme, jak kdybychom se díky této kombinaci ocitli u letního grilování. Přesto si tento recept můžete vytvořit i v mrazivé zimě. Příloha zeleniny je ideální, nebudete po víkendovém obědě tak přecpaní a zbyde vám ještě místo na dezert.

3. VEPŘOVÁ PANENKA V HOŘČIČNÉ KRUSTĚ

Recept, který hravě zvládnou i naprostí začátečníci. Vepřová panenka, pepř a hořčice k sobě náramně pasují a navíc je tahle delikatesa hotová za pár desítek minut.

4. VEPŘOVÁ PANENKA NA SLANINĚ

Maso obalujeme ve slanině a díky tomu je pokrm hodně vydatný a sytý. Doporučujeme tedy podávat s lehkou přílohou a především používat kvalitní slaninu.

5. ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ PANENKA V LISTOVÉM TĚSTĚ

Zapečné slané záviny s masem patří mezi ty nejoblíbenější vůbec. Není divu, že i kombinace s panenkou je ta, která si najde na našich stolech místo. Výhodou je, že do závinu můžete dát suroviny, které máte nejraději.

Fotogalerie

810/664/4-2_48_1.jpg 814/664/4-4_profimedia_0294761381_1.jpg 818/664/4-9300.jpg 822/664/4-4_istock_184997093.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web