Velikonoční nádivka: Špenátová, brokolicová i s kopřivou

Velikonoční nádivka: Špenátová, brokolicová i s kopřivou

S blížícími se Velikonoci je načase začít dělat nádivku. Zkuste nádivky na několik způsobů, nejen oblíbenou kopřivovou, ale i brokolicovou nebo cuketovou!

Špenátová nádivka

Nic není jednoduššího než si na Velikonoce udělat domácí špenátovou nádivku. Stačí vám k tomu trocha špenátu a slaniny a po chvíli pečení ochutnáte malý velikonoční zázrak.

Kapustová nádivka

Nemají vaše děti rády kapustu? Schovejte ji do vynikající nádivky. Kapusta skvěle nahradí klasické kopřivy a udělá nádivku vláčnější.

Kopřivová nádivka

Tradiční kopřivová nádivka je klasikou všech klasik. Kopřivy jí dají zajímavou vůni a z jara rostou téměř všude, takže na nic nečekejte a vyrazte trhat.

Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

Nádivka s uzeným nikdy nezklame. To se dá nahradit také slaninou nebo dobrou šunkou od kosti, záleží jen na vaší chuti. Klíčky zase přidají skvělou vůni a nádivka je díky nim křehčí.

Brokolicová nádivka

Zkusili jste už nádivku z brokolice? Pokud s brokolicí moc nevaříte, tak tahle nádivka vás rozhodně přesvědčí, že je to vaše nová oblíbená zelenina. Pokud bez ní nemůžete být, tak na nic nečekejte a dejte předehřát troubu.

Cuketová nádivka

Cuketa je lehce stravitelná zelenina. Je svěží a křupavá i po upečení a hodí se jako skvělá alternativa namísto masa. Zkuste přidat česnek a červenou cibuli a výsledku určitě nebudete litovat.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky