187/725/2-56a.jpg

Tradice netradičně

31.10.2012 | Jitka Rákosníková | Gourmet

Šťavnaté hovězí, nadýchaný knedlík a voňavá koprová omáčka, to je bezpochyby velká česká klasika. Jak ji ale odlehčit nebo uvařit těm, kdo trpí alergií na mléčné produkty?

Starobylý český recept můžete snadno odlehčit.
Rostlinná sójová smetana plnohodnotně nahradí výrobky z kravského mléka, je velmi lahodná a hedvábně hladká.


Koprovka z rostlinné smetany

Příprava trvá asi 30 minut.

Na 4 porce:

1 lžíce rostlinného tuku
1 a 1/2 lžíce polohrubé mouky
500 ml vývaru z masa
několik stonků kopru
200 ml rostlinné smetany Alpro® soya Cuisine
případně 1 žloutek
sůl
případně mletý bílý pepř na dochucení
vařené hovězí maso a houskové knedlíky k podávání

Postup:

Tuk rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a krátce zasmažte, jen aby mouka trochu zezlátla. Zalijte vývarem, rozšlehejte metlou, vložte stonky kopru (jeden si ponechejte stranou na závěr) a povařte asi 15 minut. Kopr vyjměte vidličkou a do omáčky zašlehejte smetanu. Na mírném plameni krátce povařte, případně osolte a opepřete. Vmíchejte jemně nasekané lístky kopru a podávejte s plátky vařeného hovězího masa a s houskovými knedlíky.


Sójová smetana na vaření Alpro® soya Cuisine

Společnost Alpro® soya, výrobce sójových nápojů a dezertů, přichází na trh s novinkou v podobě sójové smetany na vaření s názvem Alpro® soya Cuisine. Tato rostlinná smetana je plnohodnotnou alternativou běžné smetany z kravského mléka. Hodí se zejména k přípravě polévek nebo omáček.


Foto: Karel Kita
Food styling: Petra Frýdlová
Dekor styling: Venny Hladik
Odpovědná redaktorka: Jitka Rákosníková

Fotogalerie

188/725/2-56a.jpg 192/725/2-56b.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Kam na nejlepší cheesecake podle blogerky

21.01.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Sušenkový korpus, krémově tvarohová náplň a navrch čokoláda, ovoce, oříšky nebo třeba karamel. Americký cheesecake se stal oblíbeným i u nás a nabízí ho prakticky každá kavárna. Autorka blogu Sweet World by Barush jich ochutnala hned několik a připravila si pro vás, šest tipů na ty místa, kde cheesecake musíte rozhodně ochutnat.

Nejlepší drinky na páteční večer podle našich čtenářů

20.01.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Páteční večer přímo vybízí k návštěvě party nebo baru. Pokud se ale nechcete mačkat mezi dalšími lidmi u baru, vytvořte si známé drinky v pohodlí domova. Vyzkoušíte své barmanské schopnosti, pobavíte se a suroviny vás vyjdou mnohem levněji než drinky na baru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web