187/725/2-56a.jpg

Tradice netradičně

31.10.2012 | Jitka Rákosníková | Gourmet

Šťavnaté hovězí, nadýchaný knedlík a voňavá koprová omáčka, to je bezpochyby velká česká klasika. Jak ji ale odlehčit nebo uvařit těm, kdo trpí alergií na mléčné produkty?

Starobylý český recept můžete snadno odlehčit.
Rostlinná sójová smetana plnohodnotně nahradí výrobky z kravského mléka, je velmi lahodná a hedvábně hladká.


Koprovka z rostlinné smetany

Příprava trvá asi 30 minut.

Na 4 porce:

1 lžíce rostlinného tuku
1 a 1/2 lžíce polohrubé mouky
500 ml vývaru z masa
několik stonků kopru
200 ml rostlinné smetany Alpro® soya Cuisine
případně 1 žloutek
sůl
případně mletý bílý pepř na dochucení
vařené hovězí maso a houskové knedlíky k podávání

Postup:

Tuk rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a krátce zasmažte, jen aby mouka trochu zezlátla. Zalijte vývarem, rozšlehejte metlou, vložte stonky kopru (jeden si ponechejte stranou na závěr) a povařte asi 15 minut. Kopr vyjměte vidličkou a do omáčky zašlehejte smetanu. Na mírném plameni krátce povařte, případně osolte a opepřete. Vmíchejte jemně nasekané lístky kopru a podávejte s plátky vařeného hovězího masa a s houskovými knedlíky.


Sójová smetana na vaření Alpro® soya Cuisine

Společnost Alpro® soya, výrobce sójových nápojů a dezertů, přichází na trh s novinkou v podobě sójové smetany na vaření s názvem Alpro® soya Cuisine. Tato rostlinná smetana je plnohodnotnou alternativou běžné smetany z kravského mléka. Hodí se zejména k přípravě polévek nebo omáček.


Foto: Karel Kita
Food styling: Petra Frýdlová
Dekor styling: Venny Hladik
Odpovědná redaktorka: Jitka Rákosníková

Fotogalerie

188/725/2-56a.jpg 192/725/2-56b.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Sobotní snídaně pro celou rodinu? Zkuste sladké i slané šátečky!

29.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Užijte si sobotní ráno ve znamení odpočinku! Snídani pro celou rodinu zvládnete během pár minut, vydrží do druhého dne a to nejlepší – přípravu zvládnou i děti. Sladké a slané šátečky chutnají nejlépe z listového těsta a s náplní, kterou máte vy a vaše ratolesti nejraději.

Letošní hit? Černá zmrzlina!

29.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Ačkoliv sezóna teprve začíná, zmrzlina je populární celoročně! V létě osvěží a v zimě chutná nejlépe na horkých palačinkách. Zmrzlinárna Little Damage v Los Angeles se rozhodla prodávat černou zmrzlinu natočenou do černého kornoutu. A stal se z ní hit!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web