187/725/2-56a.jpg

Tradice netradičně

31.10.2012 | Jitka Rákosníková | Gourmet

Šťavnaté hovězí, nadýchaný knedlík a voňavá koprová omáčka, to je bezpochyby velká česká klasika. Jak ji ale odlehčit nebo uvařit těm, kdo trpí alergií na mléčné produkty?

Starobylý český recept můžete snadno odlehčit.
Rostlinná sójová smetana plnohodnotně nahradí výrobky z kravského mléka, je velmi lahodná a hedvábně hladká.


Koprovka z rostlinné smetany

Příprava trvá asi 30 minut.

Na 4 porce:

1 lžíce rostlinného tuku
1 a 1/2 lžíce polohrubé mouky
500 ml vývaru z masa
několik stonků kopru
200 ml rostlinné smetany Alpro® soya Cuisine
případně 1 žloutek
sůl
případně mletý bílý pepř na dochucení
vařené hovězí maso a houskové knedlíky k podávání

Postup:

Tuk rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a krátce zasmažte, jen aby mouka trochu zezlátla. Zalijte vývarem, rozšlehejte metlou, vložte stonky kopru (jeden si ponechejte stranou na závěr) a povařte asi 15 minut. Kopr vyjměte vidličkou a do omáčky zašlehejte smetanu. Na mírném plameni krátce povařte, případně osolte a opepřete. Vmíchejte jemně nasekané lístky kopru a podávejte s plátky vařeného hovězího masa a s houskovými knedlíky.


Sójová smetana na vaření Alpro® soya Cuisine

Společnost Alpro® soya, výrobce sójových nápojů a dezertů, přichází na trh s novinkou v podobě sójové smetany na vaření s názvem Alpro® soya Cuisine. Tato rostlinná smetana je plnohodnotnou alternativou běžné smetany z kravského mléka. Hodí se zejména k přípravě polévek nebo omáček.


Foto: Karel Kita
Food styling: Petra Frýdlová
Dekor styling: Venny Hladik
Odpovědná redaktorka: Jitka Rákosníková

Fotogalerie

188/725/2-56a.jpg 192/725/2-56b.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Jak správně uvařit luštěniny a kde je použít?

22.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Hrách, fazole nebo čočka? Luštěniny nejsou jenom nuda na talíři a pokud víte, jak je správně připravit, vzniknou z nich opravdu lahodná jídla. Inspirujte se redakcí časopisu F.O.O.D. a zařaďte luštěniny alespoň dvakrát týdně do svého jídelníčku, jsou zdravé!

20 kuchařských přešlapů, které vás pobaví

22.02.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Občas se každému z nás stane, že se jídlo nepovede podle očekávání a fotky, kterou jsme si vysnili v kuchařce nebo v receptu na internetu. Takové momenty jsou náročné, ale věřte, že v tom nejste sami! Podívejte se na 20 kuchařských přešlapů a zasmějte se s námi.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web