To nejlepší z vepřového masa: 4 recepty podle časopisu F.O.O.D.
F.O.O.D.
|
20. 2. 2017
Gourmet
Seznamte se se segedínským gulášem provoněným zauzeným bokem, naučte se, jak zarolovat šťavnatou roládu nebo naplnit kotletu zelím. Že to jde i ve stylu sous-vide, vás přesvědčí náš master chef Jirka. A jaké přílohy se hodí k vepříkovi? Jednoznačně domácí knedlíky, chléb, pečené brambory nebo pyré.
Je málo Čechů, kteří by nemilovali vepřové maso. Jsme na něj oprávněně pyšní. Třeba takové přeštické prase znají i ve světě. Toto plemeno bylo u nás vyšlechtěno ve druhé polovině 19. století v jihozápadních Čechách. Maso je šťavnaté, křehké a používá se nejen do kvalitních párků, možná pamatujete i na slavnou pražskou šunku. Seženete ho od farmářů či ve vybraných řeznictvích.
Objednat si ho můžete i na „domácí“ zabijačku. Ale zapomeňme teď na jitrničky, prejt nebo tlačenku a pojďme se vrhnout na to nejlepší, co zbyde – na maso. Naši kuchaři vybrali své čtyři nejoblíbenější recepty a připravili je na degustaci pěkně ve sklípku a u ohně.