345/609/4-094.jpg

Těstoviny do pořádné mísy

19.09.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Uvařte si nudle, po kterých se jen zapráší a s nimiž v teplých dnech nepropotíte zástěru. Navíc se nebudete muset trápit s horou špinavého nádobí.

Špagety s pestem

4 porce, příprava: 35 minut

* 50 g piniových oříšků
* 80 g parmazánu
* hrst lístků bazalky
* 2 stroužky česneku
* 125 ml olivového oleje
* sůl a pepř
* citronová šťáva
* 500 g špaget

Piniové oříšky opečte v suché pánvi do světlehnědého odstínu. Vyjměte a nechte vychladnout. Parmazán jemně nastrouhejte. Do mixéru vložte bazalku a nahrubo rozmixujte. Přidejte česnek a oříšky, mixujte a postupně přilévejte olej, dokud pesto nezíská hladší konzistenci. Vmíchejte 3–4 lžíce parmazánu, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. V osolené vodě uvařte na skus špagety, sceďte je a promíchejte s pestem. Podávejte zasypané parmazánem.

Náš TIP: Salsa di noci. Připravuje se jako pesto. Základ jsou vlašské ořechy, piniiové oříšky, parmazán, česnek, smetana a máslo.


Pappardelle se sušenými chilli papričkami

4 porce, příprava: 25 minut

* 400 g pappardelle
* sůl
* 300 g cherry rajčátek
* 2 sušené chilli papričky
* 250 g mozzarelly
* 50 ml olivového oleje
* špetka šafránu
* 4 lžíce strouhaného parmazánu
* bazalka na ozdobu

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Rajčata rozpulte, papričky nadrobno nasekejte a nakrájejte mozzarellu. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a rajčata krátce orestujte. Šafrán promíchejte se zbytkem oleje. Těstoviny smíchejte s rajčaty, šafránovým olejem, mozzarellou a osolte. Před podáváním posypte parmazánem, chilli a bazalkou.


Tagliatelle s lilkem a uzenou ricottou

4 porce, příprava: 50 minut + odstátí

* 1 lilek
* sůl a pepř
* 4–5 rajčat
* 1 stroužek česneku
* 3–4 lžíce olivového oleje
* 4 snítky bazalky
* pískový cukr
* 500 g tagliatelle
* 100 g uzené ricotty

Lilek nakrájejte na plátky. Osolte a nechte přibližně 15 minut vypotit. Rajčata spařte, stáhněte slupku a nakrájejte je na malé kousky. Česnek nakrájejte najemno a opečte na lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, několik lístků bazalky, osolte, opepřete, podle chuti přisypte cukr a 10–15 minut povařte. Lilek pořádně osušte a na oleji z obou stran orestujte (asi 6 minut), nasekejte. V osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Ricottu nakrájejte na kousky. Těstoviny promíchejte s rajčatovou omáčkou, lilkem, posypte bazalkou a ricottou.

Fotogalerie

338/609/4-095.jpg 342/609/4-096.jpg 346/609/4-094.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Pohodové Vánoce? Naplánujte si pečení dopředu!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Každoročně si slibujete klidné Vánoce v dokonale uklizeném bytě, u pohádek a s několika druhy cukroví? Nestresujte se a naplánujte si s námi pečení dopředu!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web