345/609/4-094.jpg

Těstoviny do pořádné mísy

19.09.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Uvařte si nudle, po kterých se jen zapráší a s nimiž v teplých dnech nepropotíte zástěru. Navíc se nebudete muset trápit s horou špinavého nádobí.

Špagety s pestem

4 porce, příprava: 35 minut

* 50 g piniových oříšků
* 80 g parmazánu
* hrst lístků bazalky
* 2 stroužky česneku
* 125 ml olivového oleje
* sůl a pepř
* citronová šťáva
* 500 g špaget

Piniové oříšky opečte v suché pánvi do světlehnědého odstínu. Vyjměte a nechte vychladnout. Parmazán jemně nastrouhejte. Do mixéru vložte bazalku a nahrubo rozmixujte. Přidejte česnek a oříšky, mixujte a postupně přilévejte olej, dokud pesto nezíská hladší konzistenci. Vmíchejte 3–4 lžíce parmazánu, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. V osolené vodě uvařte na skus špagety, sceďte je a promíchejte s pestem. Podávejte zasypané parmazánem.

Náš TIP: Salsa di noci. Připravuje se jako pesto. Základ jsou vlašské ořechy, piniiové oříšky, parmazán, česnek, smetana a máslo.


Pappardelle se sušenými chilli papričkami

4 porce, příprava: 25 minut

* 400 g pappardelle
* sůl
* 300 g cherry rajčátek
* 2 sušené chilli papričky
* 250 g mozzarelly
* 50 ml olivového oleje
* špetka šafránu
* 4 lžíce strouhaného parmazánu
* bazalka na ozdobu

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Rajčata rozpulte, papričky nadrobno nasekejte a nakrájejte mozzarellu. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a rajčata krátce orestujte. Šafrán promíchejte se zbytkem oleje. Těstoviny smíchejte s rajčaty, šafránovým olejem, mozzarellou a osolte. Před podáváním posypte parmazánem, chilli a bazalkou.


Tagliatelle s lilkem a uzenou ricottou

4 porce, příprava: 50 minut + odstátí

* 1 lilek
* sůl a pepř
* 4–5 rajčat
* 1 stroužek česneku
* 3–4 lžíce olivového oleje
* 4 snítky bazalky
* pískový cukr
* 500 g tagliatelle
* 100 g uzené ricotty

Lilek nakrájejte na plátky. Osolte a nechte přibližně 15 minut vypotit. Rajčata spařte, stáhněte slupku a nakrájejte je na malé kousky. Česnek nakrájejte najemno a opečte na lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, několik lístků bazalky, osolte, opepřete, podle chuti přisypte cukr a 10–15 minut povařte. Lilek pořádně osušte a na oleji z obou stran orestujte (asi 6 minut), nasekejte. V osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Ricottu nakrájejte na kousky. Těstoviny promíchejte s rajčatovou omáčkou, lilkem, posypte bazalkou a ricottou.

Fotogalerie

338/609/4-095.jpg 342/609/4-096.jpg 346/609/4-094.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web