Šunka jako hlavní ingredience: Plněné rolky i italská focaccia

Šunka jako hlavní ingredience: Plněné rolky i italská focaccia

Šunka chutná nejlépe s poctivým máslem na čerstvém chlebu. Jak ale dokazují následující recepty, ani s kreativnějším přístupem se nemusíte strachovat o výsledek. Vepřová šunka s vysokým podílem masa je totiž potěšení samo o sobě!

1. Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Cukety vybírejte menší a tenčí, aby se rychleji propekly. Šunka jakožto lahůdka již od první republiky jim dodá skvělou chuť, společně se sýrem, který se po zapečení rozteče po celém pokrmu.

2. Křupavý salát se šunkou

Salát můžete svačit, obědvat i večeřet. Díky šunce a vejcím se z něj stává jídlo plné bílkovin s vysokým obsahem zdravých vitamínů.

3. Plněná focaccia se šunkou

Italskou klasiku se nebojte naplnit! Šunka, tymián, špenát a mozzarella vykouzlí typicky jarní jídlo, které lze jíst i zastudena.

4. Šunkové maki rolky

Netradiční variace maki sushi rolek, tentokrát se šunkou. I v tomto případě vybírejte šunku s vysokým obsahem masa, aby byl výsledek mimořádně šťavnatý a lahodný.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky