Sobotní menu podle blogerky: Rizoto, špenátová polévka a sýrové pralinky
Redakce
|
19. 2. 2017
Gourmet
Svůj zájem směřuje na zdravé stravování a dobré jídlo, kterým se to na jejím blogu jenom hemží. Představujeme blogerku Martinu z blogu Vařeniště, vášnivou milovnici jídla a kvalitních potravin.
Už víte, co si dnes uvaříte? Inspirujte se ověřenými recepty od blogerky Martiny, která se již několikátým rokem věnuje psaní o jídle. Její kuchyní prošlo již desítky receptů, především těch zdravých, jelikož jak sama říká, věnuje se kromě blogování výživovému poradenství. A její tipy na sobotní menu si zkrátka zamilujete!
Jako předkrm, slaný dezert či jen tak večer k televizi. Sýrové pralinky připravuje Martina z čerstvého tvarohového sýru a obaluje je v nasekané pažitce s ořechy. Použít můžete vlašské, pekanové, ale i para ořechy.
„Svěží, ale zároveň lehce štiplavá,“ popisuje Martina pikantní raw špenátovou polévku. Základem jsou čerstvý špenát, kokosové mléko a další ingredience, které rozmixujete společně a vznikne lehká lahodná polévka.
Recept pro opravdové gurmány aneb rajčatové rizoto s červeným vínem. Připravte si speciální rýži arborio a pokud zrovna nemáte víno, přilijte na Martiny doporučení espresso. Chuť je vynikající!