Sladké dezerty ze zeleniny: Bábovka z červené řepy i batátový koláč

Sladké dezerty ze zeleniny: Bábovka z červené řepy i batátový koláč

Využijte zeleninu pro přípravu sladkých koláčů, chlebíčků i bábovek, ve kterých ji vůbec nepoznáte! Chuťově výrazná řepa i petržel se v úžasných dezertech ztratí a překvapí i jinak vybíravou návštěvu.

1. Bábovka z červené řepy

Zdravá červená řepa vytvoří vláčné bábovkové těsto, které snadno vyklopíte z vymazané formy. Chuťově ji nepoznáte a navíc stojí pouze pár korun!

2. Chlebíček s petrželí

Běžně pečeme z mrkve, tak proč se bát kořenové petržele? Není sice tak sladká, ale má pro nás čtyři bonusy. Je levná, v zimě může být čerstvá a i z domácích zdrojů, zajistí hutnost a zároveň jemnou pikantnost těsta.

3. Batátový koláč

Batátový koláč nejlépe chutná po rozležení, takže může být i perfektní snídaní během týdne. Přirozená sladkost batátů navíc dovolí méně sladit.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky