299/673/4-istock_494023846.jpg

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

23.02.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

1. UZENÝ VÝVAR

Jestli něco opravdu funguje na zimní nachlazení, je to jednoznačně uzený vývar. Žebra prvně zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté, stejně jako všechny ostatní vývary, nechte několik hodin táhnout - udržujte teplotu pod bodem varu.

2. SLEPIČÍ VÝVAR

Ideální volba, pokud vám zbyly kousky kuřete a kosti. Chce to trochu trpělivosti, ale chuť slepičího vývaru je skvělá nejenom v polévkách, ale i v klasických omáčkách.

3. ZELENINOVÝ VÝVAR

Spása pro všechny vegetariány, vegany a milovníky rychlých receptů. Silný a poctivý zeleninový vývar zabere sice hodinu, ale oproti ostatním vývarům jej nemusíte táhnout zbytečně dlouho. Zelenina začne ztrácet chuť, a proto není potřeba čekat tři hodiny.

4. HOVĚZÍ VÝVAR

Tmavě hnědá barva a silná vůně, to je hovězí vývar. Jedná se o vůbec nejoblíbenější druh ze všech! Většina kuchtíků jej ale připravuje jednou za čas, zejména kvůli náročnosti a ceně hovězího.

Fotogalerie

284/673/4-hove_zi.jpg 288/673/4-slepic_i.jpg 292/673/4-uzeny.jpg 296/673/4-zeleninovy.jpg 300/673/4-istock_494023846.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web