Sekaná s houbami: Klasika jinak

Sekaná s houbami: Klasika jinak

Tradiční hit české kuchyně ozvláštnila naše čtenářka houbovou smaženicí, která dodá sekané nový rozměr.

Sekaná s houbami

6–8 porcí - příprava: 2 hodiny

* 1 hrst sušených hub
* 1 rohlík
* 100 ml mléka
* 2 malé cibule
* 2 stroužky česneku
* rostlinný olej
* 600–800 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
* 2 vejce
* majoránka
* pepř a sůl
* kmín
* strouhanka

Houby dejte do vlažné vody. Rohlík nakrájejte a namočte do mléka. Cibuli nakrájejte, česnek prolisujte. Na oleji restujte cibuli dozlatova. Polovinu dejte do mísy s masem, přidejte 1 vejce, česnek, vymačkaný rohlík, majoránku, sůl a pepř. Propracujte, a pokud je třeba, přidejte strouhanku.

Na zbylé cibuli poduste slité houby, osolte, opepřete a dochuťte kmínem. Vmíchejte vejce a nechte srazit. Na fólii rozprostřete masovou směs, doprostřed dejte houbovou náplň a zaviňte. Bez fólie přendejte do pekáčku a pečte při 180 °C asi 90 minut, průběžně podlévejte a přelévejte výpekem.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Lucie Koubová.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky