Rychle, dobře, úsporně

Rychle, dobře, úsporně

Pět pracovních dnů je stále pro většinu z nás realita, stejně jako potřeba postavit se ke sporáku a za pár minut vykouzlit chutné, pohledné a zdravé jídlo. Tady je několik tipů.

Všechny uvedené recepty se dají připravit do půl hodiny a suroviny na ně patří k běžnému sortimentu. Je-li to možné, doporučujeme nákup na farmářských trzích nebo v biokvalitě, výrazně tak zvýšíte chuťové a zdravotní parametry jídla.

Omeleta s kuskusem

Několik zajímavých přísad povýší jemnou omeletu na mistrovský kousek!

Chlebová pizza se špenátem

Senzační kombinace křupavého chleba s vláčným sýrem a špenátem je navíc v mžiku hotová.

Rajčatová omáčka s krevetami

Omáčka na těstoviny voní česnekem a oreganem – a krevety jí dodávají extra šmrnc.

Candát a batátové pyré

Vyzkoušejte netradiční kombinaci ryby, sladkého batátového pyré a křupavého hrášku.

Brambory s lososovým tvarohem

Užitečné triky

V pracovním týdnu asi všichni potřebujeme jídlo, které by bylo připravené za a) do půlhodinky, ale přitom za b) neztrácelo nic na přitažlivosti a samozřejmě za c) na výživových hodnotách.
Když se podíváte na dobu přípravy, vidíte, že první podmínka je splněna. při pohledu na fotky projde i druhá bez připomínek a ani třetí požadavek nepřijde zkrátka. Abyste si nicméně jídlo vychutnali a jeho příprava vám zabrala jen danou dobu, věnujte trochu času domácímu úkolu. Přesvědčte se, že vaše spíž a lednička obsahují běžné zásoby, jako jsou rostlinné oleje, vajíčka, mléčné výrobky, těstoviny, brambory. Cestou domů se pak můžete věnovat výběru a nákupu čerstvé zeleniny, případně lahůdkových drobností, jaké pro ten který recept budete potřebovat.
Sušená rajčata, kousek uzeného lososa, čerstvá ryba, kvalitní těstoviny či nějaké exotičtější koření jídlo oživí, provoní a učiní lákavějším. Běžné recepty, jako jsou třeba pečené brambory, dokáže takový malý přídavek, jako je losos v tvarohové pomazánce, málem povýšit do šlechtického stavu. A to za necelých 30 minut…


Foto: Profimedia.cz, Shutterstock.com

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky