936/841/2-dinner.jpg

Rychle, dobře, úsporně

14.01.2013 | F.O.O.D. | Gourmet

Pět pracovních dnů je stále pro většinu z nás realita, stejně jako potřeba postavit se ke sporáku a za pár minut vykouzlit chutné, pohledné a zdravé jídlo. Tady je několik tipů.

Všechny uvedené recepty se dají připravit do půl hodiny a suroviny na ně patří k běžnému sortimentu. Je-li to možné, doporučujeme nákup na farmářských trzích nebo v biokvalitě, výrazně tak zvýšíte chuťové a zdravotní parametry jídla.

Omeleta s kuskusem

Několik zajímavých přísad povýší jemnou omeletu na mistrovský kousek!

Chlebová pizza se špenátem

Senzační kombinace křupavého chleba s vláčným sýrem a špenátem je navíc v mžiku hotová.

Rajčatová omáčka s krevetami

Omáčka na těstoviny voní česnekem a oreganem – a krevety jí dodávají extra šmrnc.

Candát a batátové pyré

Vyzkoušejte netradiční kombinaci ryby, sladkého batátového pyré a křupavého hrášku.

Brambory s lososovým tvarohem

Užitečné triky

V pracovním týdnu asi všichni potřebujeme jídlo, které by bylo připravené za a) do půlhodinky, ale přitom za b) neztrácelo nic na přitažlivosti a samozřejmě za c) na výživových hodnotách.
Když se podíváte na dobu přípravy, vidíte, že první podmínka je splněna. při pohledu na fotky projde i druhá bez připomínek a ani třetí požadavek nepřijde zkrátka. Abyste si nicméně jídlo vychutnali a jeho příprava vám zabrala jen danou dobu, věnujte trochu času domácímu úkolu. Přesvědčte se, že vaše spíž a lednička obsahují běžné zásoby, jako jsou rostlinné oleje, vajíčka, mléčné výrobky, těstoviny, brambory. Cestou domů se pak můžete věnovat výběru a nákupu čerstvé zeleniny, případně lahůdkových drobností, jaké pro ten který recept budete potřebovat.
Sušená rajčata, kousek uzeného lososa, čerstvá ryba, kvalitní těstoviny či nějaké exotičtější koření jídlo oživí, provoní a učiní lákavějším. Běžné recepty, jako jsou třeba pečené brambory, dokáže takový malý přídavek, jako je losos v tvarohové pomazánce, málem povýšit do šlechtického stavu. A to za necelých 30 minut...


Foto: Profimedia.cz, Shutterstock.com

Fotogalerie

917/841/2-65.jpg 921/841/2-66.jpg 925/841/2-67.jpg 929/841/2-68.jpg 933/841/2-69.jpg 937/841/2-dinner.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Originální dezerty nejen z formy: Upečte hrad, růži nebo pandu

25.02.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Pečení dortů, koláčů, sušenek a bábovek vás bude bavit o to víc, když sladké získá neobvyklý tvar! Zejména pak děti ocení dezerty ve tvaru hradu, mini báboviček nebo medvídka. Pořiďte si jednu z originálních forem nebo některé z vykrajovátek na pečení podle našeho výběru.

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

23.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web