936/841/2-dinner.jpg

Rychle, dobře, úsporně

14.01.2013 | F.O.O.D. | Gourmet

Pět pracovních dnů je stále pro většinu z nás realita, stejně jako potřeba postavit se ke sporáku a za pár minut vykouzlit chutné, pohledné a zdravé jídlo. Tady je několik tipů.

Všechny uvedené recepty se dají připravit do půl hodiny a suroviny na ně patří k běžnému sortimentu. Je-li to možné, doporučujeme nákup na farmářských trzích nebo v biokvalitě, výrazně tak zvýšíte chuťové a zdravotní parametry jídla.

Omeleta s kuskusem

Několik zajímavých přísad povýší jemnou omeletu na mistrovský kousek!

Chlebová pizza se špenátem

Senzační kombinace křupavého chleba s vláčným sýrem a špenátem je navíc v mžiku hotová.

Rajčatová omáčka s krevetami

Omáčka na těstoviny voní česnekem a oreganem – a krevety jí dodávají extra šmrnc.

Candát a batátové pyré

Vyzkoušejte netradiční kombinaci ryby, sladkého batátového pyré a křupavého hrášku.

Brambory s lososovým tvarohem

Užitečné triky

V pracovním týdnu asi všichni potřebujeme jídlo, které by bylo připravené za a) do půlhodinky, ale přitom za b) neztrácelo nic na přitažlivosti a samozřejmě za c) na výživových hodnotách.
Když se podíváte na dobu přípravy, vidíte, že první podmínka je splněna. při pohledu na fotky projde i druhá bez připomínek a ani třetí požadavek nepřijde zkrátka. Abyste si nicméně jídlo vychutnali a jeho příprava vám zabrala jen danou dobu, věnujte trochu času domácímu úkolu. Přesvědčte se, že vaše spíž a lednička obsahují běžné zásoby, jako jsou rostlinné oleje, vajíčka, mléčné výrobky, těstoviny, brambory. Cestou domů se pak můžete věnovat výběru a nákupu čerstvé zeleniny, případně lahůdkových drobností, jaké pro ten který recept budete potřebovat.
Sušená rajčata, kousek uzeného lososa, čerstvá ryba, kvalitní těstoviny či nějaké exotičtější koření jídlo oživí, provoní a učiní lákavějším. Běžné recepty, jako jsou třeba pečené brambory, dokáže takový malý přídavek, jako je losos v tvarohové pomazánce, málem povýšit do šlechtického stavu. A to za necelých 30 minut...


Foto: Profimedia.cz, Shutterstock.com

Fotogalerie

917/841/2-65.jpg 921/841/2-66.jpg 925/841/2-67.jpg 929/841/2-68.jpg 933/841/2-69.jpg 937/841/2-dinner.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Pohodové Vánoce? Naplánujte si pečení dopředu!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Každoročně si slibujete klidné Vánoce v dokonale uklizeném bytě, u pohádek a s několika druhy cukroví? Nestresujte se a naplánujte si s námi pečení dopředu!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web