458/658/4-1_27_2.jpg

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

1. Ořechové lístky

Cukroví, které můžete péct opakovaně během roku a nejenom k příležitosti vánočních tradic. Ořechové lístky provoní váš domov vanilkou a díky para ořechům se budou rozplývat na jazyku. Nebojte se ani drobných úprav v receptu, použít můžete také mandle, lískové či vlašské ořechy. Sladkou polevu z bílků můžete neustále obměňovat, stačí přidat trochu potravinářského barviva nebo šťávu z malin jako zdravější variantu.

2. Mandlové cukroví

Spojení mandlových lupínků a karamelu si zamilujete! Jednoduché těsto ze 3 ingrediencí zvládnete během 5 minut. Pozor dejte u karamelové polevy, kterou nemíchejte moc dlouho, aby karamel nezhořknul. Krájejte teplé!

3. Medové kuličky s kokosem

Nepečené kuličky obalené kokosem a kakaem? Výborný a rychlý tip na vánoční cukroví. Pokud však doma nemáte med, klidně použijte javorový nebo jiný sirup, radí časopis F.O.O.D., který s tímto receptem sbírá úspěchy každé Vánoce v mnoha rodinách.

4. Ořechové půlměsíce

Štiplavá kombinace chutí, které k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. O čem je řeč? Přece vlašské ořechy, pomeranč, skořice a čokoláda! Spojte tyto ingredience dohromady, přidejte mandle, cukr, bílky a perfektní cukroví je na stole. Recept na ořechové půlměsíce ocení také celiaci a všichni, kdo se vyhýbají lepku. Mouku v tomto případě potřebovat nebudete.

Fotogalerie

451/658/4-2_67a.jpg 455/658/4-1_26_2.jpg 459/658/4-1_27_2.jpg 463/658/4-2_63_1.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Čerstvé ryby téměř bez tuku? Ochutnejte klasiku českých vod!

23.03.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web