Tradiční rybí polévka je nedílnou součástí vánoční večeře. Základ tvoří vývar a rybí maso, nejčastěji z kapra, který se zpracovává celý do štědrovečerního menu. Inspirujte se jedním z 3 ověřených receptů od našich čtenářů a redakce časopisu F.O.O.D., která se o Vánocích nebojí servírovat ani polévku z mořských ryb.
Hustá polévka z rybího vývaru jako dokonalý začátek rodinné večeře před rozbalováním vánočních dárečků. Tentokrát nemusíte přidávat smetanu, ale pouze žlutý hrách, zdravou a sytou luštěninu, která polévku zahustí.
Polévka, díky které zpracujete kapra až do poslední kosti! Nejprve připravte vývar a z odřezků masa tvarujte knedlíčky do polévky. Výslednou chuť podtrhnete bylinkami na másle. Podávejte s kouskem pečiva.
Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte rybí polévku jinak - v podání moderní gastronomie. Uvidíte, že italská verze „caciucco“ z mořských ryb zachutná i těm, kteří rybí polévku každoročně odmítají.