567/348/4-66uhor.jpg

Rybí hody

20.01.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Rybí maso je zdravé a mělo by se jíst alespoň dvakrát týdně. Přinášíme proto pár tipů na jeho úpravu.

Kapr pečený na víně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 1/4 tmavého chleba
* olivový olej
* filety z 1 kapra
* sůl a pepř
* 6 šalotek
* 100 g slaniny
* šalvěj a petrželka
* 1 palice česneku
* 120 g másla
* 200 ml bílého vína

Chleba nakrájejte na krajíce a osmažte na oleji. Vyložte jimi pekáček nebo hlubší plech a poklaďte filety kapra, které jste pokrájeli na porce, osolili a opepřili. Posypte nahrubo nakrájenými šalotkami a poklaďte plátky slaniny a másla, šalvějí a petrželkou. Přidejte překrojenou palici česneku a pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem a pečte ještě 20 minut, podle velikosti porcí ryby.

Losos s fenyklem a žampiony

6 porcí - příprava: 20 minut

* 8 jarních cibulek
* 400 g žampionů
* 8 kořenů baby fenyklu
* rostlinný olej
* 1 kg filetu lososa s kůží
* sůl a pepř
* hladká mouka na obalení

Jarní cibulky spolu s očištěnými a nakrájenými žampiony a nakrájeným fenyklem orestujte na oleji a pak poduste. Filety lososa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi vedle zeleniny je restujte z každé strany asi 3 minuty.

Úhoři na kmíně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 2 úhoři
* sůl a pepř
* 1 hrst kmínu
* hladká mouka na obalení
* 120 g másla
* 800 g brambor typu A, B
* 6 jarních cibulek
* pažitka

Vykuchané a stažené úhoře osolte, opepřete, okmínujte a obalte v hladké mouce. V pekáčku s trochou másla pečte asi 30 minut při 180 °C, podle velikosti ryby. Podávejte se šťouchanými bramborami. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě, rozšťouchejte je a smíchejte s na másle orestovanými nasekanými jarními cibulkami. Posypte pažitkou.

Fotogalerie

560/348/4-64kapr.jpg 564/348/4-65losos.jpg 568/348/4-66uhor.jpg

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí

23.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.

Burger, nebo růže? 13 tipů, jak servírovat avokádo!

23.02.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Většina z nás jej nakrájí na kousky, použije do salátu nebo jako hlavní ingredienci do populárního mexického guacamole. Food blogerka Colette Dike, autorka blogu Food Deco, začala servírovat avokádo do tvaru spirál, růží i burgerů. Zkrátka tak, aby bylo dokonale fotogenické.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web