567/348/4-66uhor.jpg

Rybí hody

20.01.2016 | F.O.O.D. | Gourmet

Rybí maso je zdravé a mělo by se jíst alespoň dvakrát týdně. Přinášíme proto pár tipů na jeho úpravu.

Kapr pečený na víně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 1/4 tmavého chleba
* olivový olej
* filety z 1 kapra
* sůl a pepř
* 6 šalotek
* 100 g slaniny
* šalvěj a petrželka
* 1 palice česneku
* 120 g másla
* 200 ml bílého vína

Chleba nakrájejte na krajíce a osmažte na oleji. Vyložte jimi pekáček nebo hlubší plech a poklaďte filety kapra, které jste pokrájeli na porce, osolili a opepřili. Posypte nahrubo nakrájenými šalotkami a poklaďte plátky slaniny a másla, šalvějí a petrželkou. Přidejte překrojenou palici česneku a pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem a pečte ještě 20 minut, podle velikosti porcí ryby.

Losos s fenyklem a žampiony

6 porcí - příprava: 20 minut

* 8 jarních cibulek
* 400 g žampionů
* 8 kořenů baby fenyklu
* rostlinný olej
* 1 kg filetu lososa s kůží
* sůl a pepř
* hladká mouka na obalení

Jarní cibulky spolu s očištěnými a nakrájenými žampiony a nakrájeným fenyklem orestujte na oleji a pak poduste. Filety lososa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi vedle zeleniny je restujte z každé strany asi 3 minuty.

Úhoři na kmíně

4–6 porcí - příprava: 45 minut

* 2 úhoři
* sůl a pepř
* 1 hrst kmínu
* hladká mouka na obalení
* 120 g másla
* 800 g brambor typu A, B
* 6 jarních cibulek
* pažitka

Vykuchané a stažené úhoře osolte, opepřete, okmínujte a obalte v hladké mouce. V pekáčku s trochou másla pečte asi 30 minut při 180 °C, podle velikosti ryby. Podávejte se šťouchanými bramborami. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě, rozšťouchejte je a smíchejte s na másle orestovanými nasekanými jarními cibulkami. Posypte pažitkou.

Fotogalerie

560/348/4-64kapr.jpg 564/348/4-65losos.jpg 568/348/4-66uhor.jpg

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Cukroví podle čtenářů: 5 sladkých receptů, které musíte vyzkoušet

05.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Vybrali jsme pro vás lahodných 5 receptů na vánoční cukroví, podle kterých pravidelně pečete. Nechybí sladká klasika v podobě vanilkových rohlíčků, ani čokoládové pralinky, které můžete darovat nejenom k Vánocům.

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web