337/675/4-istock_499745426.jpg

Proč zařadit kapustu do jídelníčku? Recepty, které si oblíbíte!

06.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Zapomeňte na kapustu, jak ji znáte ze školní jídelny, a vykouzlete z ní surovinu s dokonalou chutí, vůní i aroma. Ať už se rozhodnete pro hlávkovou či růžičkovou kapustu, obě jsou zdravé a velmi chutné.

Jakou kapustu vybrat a proč ji zařadit do jídelníčku?

Růžičková kapusta: Stejně jako kapusta hlávková a jarmuz čili kadeřávek byla vyšlechtěna z kapusty listové pro chladnější oblasti Evropy. A jaké jsou hlavní kuchyňské bonusy růžiček? Pokud je nezapékáte, stačí jim pár minut varu, přešlé mrazem příjemně zkřehnou a jsou chuťově jemnější.

Hlávková kapusta: Podobá se zelí až na to, že není vhodná ke kvašení. Umožňuje snadné zpracování, při kterém si nenamůžete svaly. Je totiž poddajná.Také více vydrží a dobře se k ní hodí maso, zejména mleté.

Nákyp z růžičkové kapusty

Nenechte se odradit názvem, zapečený nákyp je skvělá a levná varianta večeře, kterou zvládnete i po náročném pracovním dni. Doporučujeme vybírat kvalitní sýr typu Grana Padano či klasický parmazán, oba jsou dostatečně slané a nákyp už není potřeba tolik solit.

Příprava celé kachny často zabere až několik hodin. Sáhněte tentokrát po kachních prsou, kterým stačí odpočinek v marinádě, prudké opečení na pánvi a pečení v troubě maximálně 20 minut. Ve spojení s růžičkovou kapustou si opravdu pochutnáte!

Fotogalerie

334/675/4-istock_511601384.jpg 338/675/4-istock_499745426.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web