379/658/4-cookie_1832199_1280.jpg

Pohodové Vánoce? Naplánujte si pečení dopředu!

30.11.2016 | Redakce | Gourmet

Každoročně si slibujete klidné Vánoce v dokonale uklizeném bytě, u pohádek a s několika druhy cukroví? Nestresujte se a naplánujte si s námi pečení dopředu!

1. Plánování aneb méně je více

- Připravte si seznam cukroví, které máte nejradši a které nesmí chybět na vašem štědrovečerním stole.
- Naplánujte a sepište si na papír, kdy upečete jednotlivé druhy, ideálně o víkendu, ale zároveň v množství, které opravdu sníte.
- Doma zkontrolujte všechny potřebné ingredience a až potom se vydejte na nákup.
- Chystáte-li se na velké pečení, dejte na systematický postup našich maminek: Těsta na cukroví připravujte v jeden den a následující den už jenom zpracovávejte na pomoučeném vále.
- Pokud vám během pečení zbyde nevyužité těsto, zabalte ho do utěrky/igelitového sáčku a dejte zmrazit do mrazáku.

2. Konec listopadu: Sláva perníčkům a rohlíčkům

Přelom listopadu a prosince si přímo říká o první várku medových perníčků a rohlíčků, které potřebují čas na změknutí. Většina cukroví chutná nejlépe po prvním týdnu, kdy se rozleží v krabici. Dokonale vláčné perníčky a rohlíčky můžete využít též jako jedlou dekoraci na adventní věnec nebo jako ozdobu na stromek.

3. Nejvděčnější cukroví? Linecké!

Vánoční pečení se neobejde bez staré dobré klasiky v podobě lineckého, které lze připravit na sto způsobů a na tři až jeden týden dopředu. Nezapomeňte ho promazat krémem, marmeládou a namočit do čokolády. V troubě pak hlídejte, aby se linecké zespoda nepřipálilo.

4. Poslední záchrana? Nepečené cukroví!

Ať už máte plné ruce práce, nestíháte a nebo se vám jenom nechce péct, vždy je tu rychlá varianta, jak mít na Vánoce „napečeno“. Nepečené cukroví je jedno z nejvyhledávanějších. Rumové, kokosové či ovesné kuličky zvládne i naprostý začátečník.

Fotogalerie

376/658/4-christmas_cookies_553457_1280.jpg 380/658/4-cookie_1832199_1280.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Dokonalý mazanec? 5 jednoduchých triků, jak na něj!

27.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Bez pravého mazance by to na Velikonoce nebylo ono. Poradíme vám několik způsobů, které vám pomůžou udělat právě ten váš mazanec.

Velikonoční nádivka: Špenátová, kapustová i s kopřivou

27.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

S blížícími se Velikonoci je načase začít dělat nádivku. Zkuste nádivky na několik způsobů, nejen oblíbenou kopřivovou, ale i brokolicovou nebo cuketovou!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web