956/771/3-30_31.jpg

Podávejte divočinu originálně: 3 netradiční přílohy ke zvěřině

26.11.2014 | F.O.O.D. | Gourmet

Knedlíky nebo vařené brambory jsou fajn, proč ale nezkusit ke zvěřině servírovat něco delikátnějšího?

Maďarské noky

4 porce - příprava: 30 minut + odležení

* 1 vejce
* špetka soli
* 400 g polohrubé mouky
* 50 g másla

V misce rozšlehejte vejce se solí a postupně rukama zadělávejte s moukou a asi 150 ml vlažné vody. Hotové těsto je pružné, ale nelepí. Nechte ho zhruba 20 minut odpočinout. Z kousků těsta vytvarujte válečky, ze kterých pak prsty tvořte nočky. V hrnci přiveďte k varu větší množství vody a noky v ní po částech uvařte – když vyplavou, vařte ještě 1 minutu. Vyjměte je cedníkem a v míse vždy promíchejte s kouskem másla. Ihned podávejte. Hodí se ke zvěřině s omáčkovou úpravou (ragú, guláš apod.).

Mandlové brambory

4 porce - příprava: 45 minut

* 400 g brambor typu B
* rostlinný olej
* hrst loupaných mandlí
* 100 ml smetany ke šlehání
* 3 vejce
* sůl a muškátový oříšek

Troubu zapněte na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na oleji orestujte nahrubo nasekané mandle. Brambory navrstvěte spolu s mandlemi do vymazané zapékací misky. Zalijte smetanou rozšlehanou s vejci a ochucenou solí a muškátovým oříškem. Pečte asi 30 minut dozlatova. Krájejte vychladlé.

Batátové pyré s čokoládovou omáčkou

4 porce - příprava: 35 minut

* 500 g batátů
* 2 lžíce másla
* 75 ml smetany ke šlehání
* sůl a čerstvě mletý pepř

OMÁČKA:
* 2 lžíce másla
* 2 nasekané šalotky
* 4 naběračky šťávy ze zvěřiny
* 150 ml červeného vína
* 40 g hořké čokolády

Batáty uvařte doměkka a vyšlehejte s máslem a ohřátou smetanou. Dochuťte solí a pepřem, případně i muškátovým květem. Na másle zpěňte šalotku, zalijte šťávou a vínem a nechte zredukovat. Přidejte nastrouhanou čokoládu. Podávejte k pečenému masu.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Fotogalerie

957/771/3-30_31.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Co dominuje na vánočním stole ve Francii?

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Francouzi na svém vánočním stole milují pečenou krůtu nebo krocana s nádivkou, nejčastěji kaštanovou. Kaštany a pečené maso jsou jejich tradiční pokrmy na vánočím stole. Jako dezert volí vánoční poleno neboli piškotovou roládou s máslovým krémem, která je nazdobená tak, že vypadá jako větve.

Španělé o Vánocích milují ryby, šunku a sýry

08.12.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Španělé jsou známí tím, že na jejich stole najdeme několik druhů pokrmů. Ani o Vánocích nedělají výjimky, kdy jejich stůl zdobí různé druhy tapas se sýry, zeleninou a uzeninami. Hlavní chod se skládá z malých úhořů, královských krevet nebo pečené ryby s chřestem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web