956/771/3-30_31.jpg

Podávejte divočinu originálně: 3 netradiční přílohy ke zvěřině

26.11.2014 | F.O.O.D. | Gourmet

Knedlíky nebo vařené brambory jsou fajn, proč ale nezkusit ke zvěřině servírovat něco delikátnějšího?

Maďarské noky

4 porce - příprava: 30 minut + odležení

* 1 vejce
* špetka soli
* 400 g polohrubé mouky
* 50 g másla

V misce rozšlehejte vejce se solí a postupně rukama zadělávejte s moukou a asi 150 ml vlažné vody. Hotové těsto je pružné, ale nelepí. Nechte ho zhruba 20 minut odpočinout. Z kousků těsta vytvarujte válečky, ze kterých pak prsty tvořte nočky. V hrnci přiveďte k varu větší množství vody a noky v ní po částech uvařte – když vyplavou, vařte ještě 1 minutu. Vyjměte je cedníkem a v míse vždy promíchejte s kouskem másla. Ihned podávejte. Hodí se ke zvěřině s omáčkovou úpravou (ragú, guláš apod.).

Mandlové brambory

4 porce - příprava: 45 minut

* 400 g brambor typu B
* rostlinný olej
* hrst loupaných mandlí
* 100 ml smetany ke šlehání
* 3 vejce
* sůl a muškátový oříšek

Troubu zapněte na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na oleji orestujte nahrubo nasekané mandle. Brambory navrstvěte spolu s mandlemi do vymazané zapékací misky. Zalijte smetanou rozšlehanou s vejci a ochucenou solí a muškátovým oříškem. Pečte asi 30 minut dozlatova. Krájejte vychladlé.

Batátové pyré s čokoládovou omáčkou

4 porce - příprava: 35 minut

* 500 g batátů
* 2 lžíce másla
* 75 ml smetany ke šlehání
* sůl a čerstvě mletý pepř

OMÁČKA:
* 2 lžíce másla
* 2 nasekané šalotky
* 4 naběračky šťávy ze zvěřiny
* 150 ml červeného vína
* 40 g hořké čokolády

Batáty uvařte doměkka a vyšlehejte s máslem a ohřátou smetanou. Dochuťte solí a pepřem, případně i muškátovým květem. Na másle zpěňte šalotku, zalijte šťávou a vínem a nechte zredukovat. Přidejte nastrouhanou čokoládu. Podávejte k pečenému masu.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Fotogalerie

957/771/3-30_31.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Nejlepší omáčky k masu: Svíčková, švestková i z křenu

26.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Česká republika je známá svými výbornými omáčkami. Jaká se podle vás k masu hodí nejlépe?

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web