Tradiční český studený předkrm, jednoduchá, ale vynikající chuťovka ke sváteční příležitosti – to je šunková rolka s křenovou šlehačkou. Vždy ale mějte na paměti, že její kvalitu určují výchozí suroviny!
Šunkové závitky s křenem a jarní zeleninou
Příprava: 15 minut
Na 4 porce:
* 2 balíčky šunky
* 200 ml smetany ke šlehání
* 4 lžíce čerstvého křenu, najemno
* nastrouhaného
* zelené fazolky a kapustičky, extra
* penenský olivový olej a citronová
* šťáva k podávání
* sůl na dochucení
Oloupaný křen najemno nastrouhejte a lehce pokapejte citronovou šťávou. Osolte a promíchejte s dotuha ušlehanou smetanou. Ochucenou šlehačkou potřete vždy dva na sebe položené plátky šunky a stočte do roličky.
Podávejte jako lehký předkrm se zeleninou povařenou v páře, osolenou a pokapanou citronovou šťávou a olejem.