Pečené vs. studené

Pečené vs. studené

Máte chuť na domácí ledové osvěžení? Přinášíme vám tip, jak si připravit skvělé nanuky a jak zároveň zužitkovat zbylé ovoce z jejich přípravy. Pochutná si tak doslova každý člen rodiny.

Hrnková buchta s ovocem

forma 20×20 cm - příprava: 70 minut

* 220 g másla
* 1 hrnek krupicového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 4 vejce
* 2 hrnky hladké mouky
* 1 prášek do pečiva
* špetka soli
* tuk a mouka na formu

Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukry do pěny. Jedno po druhém zašlehejte vejce (ta musejí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí). Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Podle chuti můžete do těsta místo části mouky vmíchat mleté ořechy. Těsto nalijte do připravené formy. Navrch poklaďte libovolným ovocem podle sezony (nebo odkrojků třeba z výroby nanuků), těsto můžete rovněž nejdřív potřít jogurtem. Pečte asi 50 minut. Podávejte ji pocukrovanou.

Galerie + Reklama ...

Nanuky

Kiwi

Ze 4 oloupaných kiwi vykrojte větší kousky, které dáte doprostřed nanuku, zbytek rozmačkejte a smíchejte se 4 lžícemi agávového sirupu. Kaši naplňte do špičky, pak přijdou kolečka a zbytek kaše.

Broskev

4 broskve oloupejte, vypeckujte a rozmixujte. Dochuťte vanilkovým cukrem a promíchejte se 150 ml creme fraîche. Plňte do nanukových formiček a chlaďte minimálně 3 až 4 hodiny.

Řecký jogurt

400 ml řeckého bílého jogurtu ochuťte asi 2 lžícemi medu a smíchejte s 80 ml čerstvé pomerančové šťávy. Podle chuti můžete přidat i limetku, vanilku nebo kardamom.

Jahoda & banán

12 jahod rozpulte a rozmixujte spolu s 1 banánem a 120 ml ananasového džusu. Podle potřeby dochuťte medem nebo limetkovou šťávou. Promíchejte s kousky 3 až 4 jahod a dejte zmrazit.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky