052/163/4-44_45pecenestudene.jpg

Pečené vs. studené

26.08.2015 | F.O.O.D. | Gourmet

Máte chuť na domácí ledové osvěžení? Přinášíme vám tip, jak si připravit skvělé nanuky a jak zároveň zužitkovat zbylé ovoce z jejich přípravy. Pochutná si tak doslova každý člen rodiny.

Hrnková buchta s ovocem

forma 20×20 cm - příprava: 70 minut

* 220 g másla
* 1 hrnek krupicového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 4 vejce
* 2 hrnky hladké mouky
* 1 prášek do pečiva
* špetka soli
* tuk a mouka na formu

Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukry do pěny. Jedno po druhém zašlehejte vejce (ta musejí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí). Nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Podle chuti můžete do těsta místo části mouky vmíchat mleté ořechy. Těsto nalijte do připravené formy. Navrch poklaďte libovolným ovocem podle sezony (nebo odkrojků třeba z výroby nanuků), těsto můžete rovněž nejdřív potřít jogurtem. Pečte asi 50 minut. Podávejte ji pocukrovanou.

Fotogalerie

045/163/4-44pecene.jpg 049/163/4-45studene.jpg 053/163/4-44_45pecenestudene.jpg

Nanuky

Kiwi

Ze 4 oloupaných kiwi vykrojte větší kousky, které dáte doprostřed nanuku, zbytek rozmačkejte a smíchejte se 4 lžícemi agávového sirupu. Kaši naplňte do špičky, pak přijdou kolečka a zbytek kaše.

Broskev

4 broskve oloupejte, vypeckujte a rozmixujte. Dochuťte vanilkovým cukrem a promíchejte se 150 ml creme fraîche. Plňte do nanukových formiček a chlaďte minimálně 3 až 4 hodiny.

Řecký jogurt

400 ml řeckého bílého jogurtu ochuťte asi 2 lžícemi medu a smíchejte s 80 ml čerstvé pomerančové šťávy. Podle chuti můžete přidat i limetku, vanilku nebo kardamom.

Jahoda & banán

12 jahod rozpulte a rozmixujte spolu s 1 banánem a 120 ml ananasového džusu. Podle potřeby dochuťte medem nebo limetkovou šťávou. Promíchejte s kousky 3 až 4 jahod a dejte zmrazit.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web