872/015/2-67a.jpg

Óda na sladkost

20.12.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Nevěříme, že by se vám do vánočního repertoáru nevešlo ještě pár křehkých, voňavých a ne úplně všedních receptů na vánoční cukroví! Nejsou snad sladké?

Cukrové devatero

* Až na výjimky je lépe cukroví péci ve zhruba týdenním předstihu a nechat takzvaně rozležet – těsto zvláční a cukroví bude i křehčí.

* Pro skutečně luxusní cukroví je nepostradatelná pravá vanilka. Její tobolky, lidově lusky, se prodávají v uzavřených obalech. Po využití semínek a dřeně vložte kůru do cukru či ji v něm rozmixujte.

* Pravé máslo nic nenahradí, ale při použití rostlinného tuku jsou některé druhy pečiva křehčí.

* Ořechy a mandle jsou mnohem výraznější, když je předem nasucho opražíte a zbavíte vnitřní slupky.

* Zajímavé chuti docílíte použitím celozrnné mouky různých druhů, i u tradičního předpisu můžete až třetinu běžné mouky nahradit celozrnnou.

* Pečicí papír nebo nověji silikonové podložky jsou při pečení cukroví jedinečným pomocníkem.

* Pečivo dávejte vždy do předem vyhřáté trouby a pečete-li horkým vzduchem, který vytváří stejnoměrnější teplotu v celém prostoru trouby, snižte udanou teplotu až o 20 °C.

* Výrazná koření, jako je hřebíček či badyán, používejte vždy velmi jemně mletá a jen špetku.

* Špetka soli ve sladkých těstech není bez významu, chuť všech dalších surovin v cukroví velmi zvýrazní.


Text: Jitka Rákosníková
Produkce: Stephanie Nickel
Food styling: Maren Jahnke
Dekor styling: Maria Grossmann

Fotogalerie

873/015/2-67a.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

7 kaváren v Karlíně, které stojí za návštěvu

19.01.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Karlín se stal v posledních několika letech pestrou částí Prahy a není divu, že se drží v předních příčkách oblíbenosti. Restaurací, kaváren a míst k odpočinku stále přibývá a proto je na čase napsat o těch, které stojí za návštěvu.

V hlavní roli ovoce: Neobvyklé kombinace s masem, které vás překvapí

19.01.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Zdá se vám nemožné sehnat v zimních měsících kvalitní ovoce? Žádný problém. Stačí využít ovoce, které je v tuto chvíli na vrcholu. Jsou to hlavně mandarinky, pomeranče, limetka nebo papája. Díky nim připravíte skvělé jídla, kde vás chuť ovoce mile překvapí. Kromě toho uděláte i něco pro své zdravé, protože

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web