872/015/2-67a.jpg

Óda na sladkost

20.12.2011 | F.O.O.D. | Gourmet

Nevěříme, že by se vám do vánočního repertoáru nevešlo ještě pár křehkých, voňavých a ne úplně všedních receptů na vánoční cukroví! Nejsou snad sladké?

Cukrové devatero

* Až na výjimky je lépe cukroví péci ve zhruba týdenním předstihu a nechat takzvaně rozležet – těsto zvláční a cukroví bude i křehčí.

* Pro skutečně luxusní cukroví je nepostradatelná pravá vanilka. Její tobolky, lidově lusky, se prodávají v uzavřených obalech. Po využití semínek a dřeně vložte kůru do cukru či ji v něm rozmixujte.

* Pravé máslo nic nenahradí, ale při použití rostlinného tuku jsou některé druhy pečiva křehčí.

* Ořechy a mandle jsou mnohem výraznější, když je předem nasucho opražíte a zbavíte vnitřní slupky.

* Zajímavé chuti docílíte použitím celozrnné mouky různých druhů, i u tradičního předpisu můžete až třetinu běžné mouky nahradit celozrnnou.

* Pečicí papír nebo nověji silikonové podložky jsou při pečení cukroví jedinečným pomocníkem.

* Pečivo dávejte vždy do předem vyhřáté trouby a pečete-li horkým vzduchem, který vytváří stejnoměrnější teplotu v celém prostoru trouby, snižte udanou teplotu až o 20 °C.

* Výrazná koření, jako je hřebíček či badyán, používejte vždy velmi jemně mletá a jen špetku.

* Špetka soli ve sladkých těstech není bez významu, chuť všech dalších surovin v cukroví velmi zvýrazní.


Text: Jitka Rákosníková
Produkce: Stephanie Nickel
Food styling: Maren Jahnke
Dekor styling: Maria Grossmann

Fotogalerie

873/015/2-67a.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Rychlé cukroví? Časopis F.O.O.D. radí, jak na něj!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Druhá adventní neděle se blíží a s ní i vánoční svátky, čas klidu, pohody a sladkého cukroví. Naučte se ho péct jako profesionál podle 4 osvědčených a rychlých receptů, které pro vás každoročně připravuje časopis F.O.O.D. pod vedením nejzkušenějších cukrářů a kuchařů.

Pohodové Vánoce? Naplánujte si pečení dopředu!

30.11.2016 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Každoročně si slibujete klidné Vánoce v dokonale uklizeném bytě, u pohádek a s několika druhy cukroví? Nestresujte se a naplánujte si s námi pečení dopředu!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web