Ochutnejte mexickou kuchyni: Guacamole, margarita nebo trhané vepřové
Redakce
|
15. 3. 2017
Gourmet
Milujete mexickou kuchyni? Vyzkoušejte lehce pálivé menu, ve kterém nechybí papričky, avokádové guacamole ani tradiční margarita. Ať už vaříte pro rodinu či přátele, jídlo servírujte naráz a každý si vybere podle vlastní chuti.
Zlatá tequila, mango, limetková šťáva, třtinový sirup a hodně ledu. To je tradiční mexická margarita aneb drink, který lze pít celý večer. Výhodou je, že díky sladkému mangu nemusíte přidávat moc třtinového sirupu. A nezapomeňte solí ozdobit okraje sklenice!
Guacamole neboli avokádová salsa s rajčaty, koriandrem, cibulí, česnekem a trochou limetkové šťávy. Stejně jako všechna jídla, i guacamole má několik různých variant. Nejlépe však chutná s nachos nebo jen tak namazané na chlebu.
Jednoduché guacamole můžete posunout o level výš tím, že jej budete servírovat společně s lososem jako jednohubky. Chuť zjemníte zakysanou smetanou, která k mexickým pokrmům neodmyslitelně patří.
Milovníkům masa doporučujeme specialitu v podobě zapečených nachos s trhaným masem. Pomalu pečené hovězí či kuřecí navrstvěte do pekáče společně s jarní cibulkou, nachos, rajčaty, pálivými papričkami a na závěr posypejte sýrem.