Nejlepší omáčky k masu: Svíčková, švestková i z křenu

Nejlepší omáčky k masu: Svíčková, švestková i z křenu

Česká republika je známá svými výbornými omáčkami. Jaká se podle vás k masu hodí nejlépe?

Jednoduchá křenová omáčka z mléka

Jednoduchý recept na oběd z křenu a mléka budete mít hned hotový. Podává se s knedlíkem, přidat můžeme i plátek uzeného nebo dušeného masa a vejce natvrdo.

Houbová omáčka

Když je hub všude dost, hodí se je nějak spotřebovat. Jeden ze způsobů je udělat z nich výbornou houbovou omáčku. Nebo si ji můžete připravit i ze sušených hub, nasbíraných po čas sezóny.

Švestková omáčka

Sladká omáčka ze švestek se neobvykle dobře hodí k masu jak hovězímu, tak ke kachně. Pokud máte čerstvé švestky nebo zavařený kompot, neváhejte tuhle skvělou omáčku zkusit.

Jednoduchá rajská omáčka

Pro milovníky rajčat je rajská omáčka hotovým potěšením na duši. Přesto tato typická česká omáčka není vůbec složitá na přípravu.

Svíčková na smetaně

Největší klasika české kuchyně, kterou vaří naše babičky i maminky. I když ji každý z nás doma vaří trochu jinak, má stále mnoho příznivců, a to i mezi cizinci. Svíčkovou k obědu ocení prostě každý.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky