283/677/4-istock_492992782.jpg

Naučte se vláčné muffiny s čokoládou i mraženým ovocem

18.03.2017 | Redakce | Gourmet

Tajemství nadýchaných muffinů nespočívá ani tak v přidaných ingrediencích, jako ve způsobu míchání a pečení samotného těsta. Naučte se, jak na vláčné muffiny, a podávejte je hned zítra k snídani!

Míchejte pomalu!

Věděli jste, že muffiny se narozdíl od cupcakes nešlehají elektrickým šlehačem? Těsto by v sobě mělo mít vzduchové bublinky, proto je dobré míchat ho pomalu a nenechávat zbytečně dlouho odstát.

Těsto tak akorát...

Formu vyložte papírovými košíčky a pomocí větší lžíce či naběračky do ní nalijte těsto. Během pečení muffiny vyběhnou, proto formu naplňte do 3/4 každého košíčku, aby těsto nevyteklo ven.

Troubu neotevírejte!

Nadýchané a vláčné muffiny si žádají čas v teple. Naplněnou formu vložte do rozpálené trouby, kterou nechte po celou dobu zavřenou, aby muffiny vyběhly. Troubu neotevírejte ani v případě, že se budete chtít po prvních 10 minutách podívat na jejich nadýchanou čepici. Vlivem změny teplot těsto „spadne“ a výsledek je ten tam!

Ochutnejte ty nejlepší!

Borůvkové muffiny s rumem

Meruňkové muffiny

Čokoládové muffiny s banánem

Perníkové muffiny

Fotogalerie

264/677/4-istock_509478478.jpg 268/677/4-istock_494760988.jpg 272/677/4-istock_521426236.jpg 276/677/4-istock_537698587.jpg 280/677/4-istock_542065488.jpg 284/677/4-istock_492992782.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web