Naučte se vláčné muffiny s čokoládou i mraženým ovocem

Naučte se vláčné muffiny s čokoládou i mraženým ovocem

Tajemství nadýchaných muffinů nespočívá ani tak v přidaných ingrediencích, jako ve způsobu míchání a pečení samotného těsta. Naučte se, jak na vláčné muffiny, a podávejte je hned zítra k snídani!

Míchejte pomalu!

Věděli jste, že muffiny se narozdíl od cupcakes nešlehají elektrickým šlehačem? Těsto by v sobě mělo mít vzduchové bublinky, proto je dobré míchat ho pomalu a nenechávat zbytečně dlouho odstát.

Těsto tak akorát...

Formu vyložte papírovými košíčky a pomocí větší lžíce či naběračky do ní nalijte těsto. Během pečení muffiny vyběhnou, proto formu naplňte do 3/4 každého košíčku, aby těsto nevyteklo ven.

Troubu neotevírejte!

Nadýchané a vláčné muffiny si žádají čas v teple. Naplněnou formu vložte do rozpálené trouby, kterou nechte po celou dobu zavřenou, aby muffiny vyběhly. Troubu neotevírejte ani v případě, že se budete chtít po prvních 10 minutách podívat na jejich nadýchanou čepici. Vlivem změny teplot těsto „spadne“ a výsledek je ten tam!

Ochutnejte ty nejlepší!

Borůvkové muffiny s rumem

Meruňkové muffiny

Čokoládové muffiny s banánem

Perníkové muffiny

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky