Naučte se vláčné muffiny s čokoládou i mraženým ovocem
Redakce
|
18. 3. 2017
Gourmet
Tajemství nadýchaných muffinů nespočívá ani tak v přidaných ingrediencích, jako ve způsobu míchání a pečení samotného těsta. Naučte se, jak na vláčné muffiny, a podávejte je hned zítra k snídani!
Míchejte pomalu!
Věděli jste, že muffiny se narozdíl od cupcakes nešlehají elektrickým šlehačem? Těsto by v sobě mělo mít vzduchové bublinky, proto je dobré míchat ho pomalu a nenechávat zbytečně dlouho odstát.
Těsto tak akorát...
Formu vyložte papírovými košíčky a pomocí větší lžíce či naběračky do ní nalijte těsto. Během pečení muffiny vyběhnou, proto formu naplňte do 3/4 každého košíčku, aby těsto nevyteklo ven.
Troubu neotevírejte!
Nadýchané a vláčné muffiny si žádají čas v teple. Naplněnou formu vložte do rozpálené trouby, kterou nechte po celou dobu zavřenou, aby muffiny vyběhly. Troubu neotevírejte ani v případě, že se budete chtít po prvních 10 minutách podívat na jejich nadýchanou čepici. Vlivem změny teplot těsto „spadne“ a výsledek je ten tam!