Nakládané dobroty k pivu: Hermelín, česnek i utopenci

Nakládané dobroty k pivu: Hermelín, česnek i utopenci

Jarní víkendy doslova vybízí ke společnému posezení s přáteli, ať už se sklenkou vína nebo půllitrem piva v ruce. Začněte se pomalu připravovat a propadněte kouzlu nakládaných specialit. Skvěle chutná nejenom naložený hermelín, ale i žampiony nebo papriky.

1. Nakládané sýrové kostky

Sýry mají hutnou a výraznou chuť, proto se tak často servírují společně s alkoholem. Kromě klasického hermelínu můžete naložit i kostky jiného sýru. Pokud zvolíte méně výraznější druh, nezapomeňte přidat výraznější koření.

2. Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Nakládané houby oceníte jak u piva, tak ráno při přípravě míchaných vajíček. Houby podávejte společně s hotovými vejci nebo je přidejte ještě během míchání na pánev a všechny ingredience společně prohřejte.

3. Nakládané zelí do sklenic

Nakládané zelí si snadno připravíte doma, bez jakékoliv konzervace. Stačí zelí nastrouhat, nechat odležet a napěchovat do sklenic, které skladujte na chladném a tmavém místě.

4. Směs k pivu: Nakládané feferonky

Okořeňte si směs papriček a naložte k nim česnek a bylinky. Uvidíte, že když suroviny zalijete olejem a necháte odležet, natáhnou všechny chutě a budou výborné!

5. Nakládané olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nejsou pro každého! Vybírejte tvarůžky s otvorem uprostřed, lépe se promíchají s dalšími přísadami. Jejich chuť dokonale podpoří čerstvá cibule.

6. Nakládané brusinky

Sladká dobrota, po které sáhněte při servírování dezertů, svíčkové nebo nakládaného hermelínu. Při přípravě dejte pozor na použitý citron, aby byla kůra dokonale čistá a brusinky nezhořkly.

7. Rychlí utopenci

Rychlé utopence lze podávat ihned, ale lépe chutnají až po několika dnech. Jejich příprava je jednoduchá tak, že vás to až překvapí.

8. Pikantní nakládaný hermelín

Hermelín pro ještě lepší výsledek uprostřed rozřízněte a naplňte cibulí a směsí koření. Nechte uležet alespoň 5 dní! Před podáváním nechte vždy trochu okapat a vychutnávejte společně s pečivem, které nasákne přebytečný omastek a nebude vám těžko.

9. Sterilovaný česnek

Sterilovaný česnek je pochoutka, která je zdravá a ne tak štiplavá jako čerstvý česnek. Naložené stroužky jsou skvělé jako doplněk do salátů nebo k marinovanému steaku.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky