Zima fandí poctivým jídlům, povánoční čas zase dietám. Díky našim promyšleným polévkám ideálně skloubíte oba požadavky. Jsou sytivé, zahřejí, uvařené jsou za chvilku a přitom rozhodně nejsou nudné. Připravte si hrnec!
Kuřecí eintopf
Sladká jablečná s rýží
Řepný bujon
Bramboračka s kaštany
Další recepty na skvělé polévky najdete v časopise F.O.O.D. 1/2013.
Užitečné rady
Kalorie
Na obalech průmyslově vyráběných potravin je vždy uvedena kalorická hodnota a obsah tuku -stojí za to těmto informacím při nákupu věnovat pozornost! Nemusíte nicméně nakupovat jen zcela odtučněné produkty, protože ty většinou v oblasti chuti moc nebodují. Soustřeďte se spíš na ty se sníženým obsahem tuku.
Sladké
Ruku na srdce - zdá se vám reálné už nikdy neslupnout pralinku nebo kousek čokolády? Stanovte si realistické cíle a velmi sladké cukrovinky nahraďte třeba kouskem kvalitní tmavé čokolády nebo gumovými medvídky.
Tradice
Ani při dietě nemusíte rezignovat na svá oblíbená jídla, stačí je jen trochu vylehčit. Na smažení obvykle stačí půl až jedna lžíce oleje, část oleje v zálivce můžete nahradit vývarem, místo šlehačky použijte méně tučnou smetanu nebo zahuštěné mléko.
Metody
I způsob kuchyňské úpravy, jako je dušení či vaření v páře, může značně snížit počet kalorií!
Foto: Wolfgang Kowall
Produkce: Stephanie Nickel
Food styling: Maren Jahnke
Dekor styling: Maria Grossmann