833/676/4-profimedia_0166549592.jpg

Masové rolády na víkend: Vepřové, z kuřecích prsou i plněné vejcem

17.03.2017 | Redakce | Gourmet

Máte chuť na pečené maso? Masové rolády mají mnoho variací, některé z nich můžete připravit i ze zeleniny, která roláda bude chutnat právě vám?

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa zapečená v srnčím hřbetě si zachová šťávu a jde skvěle vyndat z formy. Výborně se hodí k bramborové kaši nebo zeleninovému salátu.

Bůčková roláda se sekanou

Chutnou roládu si můžete připravit i z bůčku a šlehané sekané, s vejcem a klobásou. Mimo kaše si jako přílohu můžete zvolit pečivo a roládu přikusovat za studena.

Zeleninová roláda

Místo masa můžete vyzkoušet zeleninovou roládu. Postačí vám květák nebo brokolice a roláda bude na první pohled k nerozeznání od té masové. Pokud se chcete vyhnout nějakou dobu masu, zeleninová roláda je skvělá volba.

Sýrová roláda

Velice rychlou a jednoduchou sýrovou roládu stačí péct jen pár minut, aby se sýr spojil. Pokud máte rádi sýr a nechcete masovou roládu hlídat v troubě, tento recept vám určitě bude vyhovovat.

Slaninová roláda se žampionovou omáčkou

Slaninová roláda s vepřovým masem a česnekem zalitá žampionovou omáčkou potěší ke každému obědu. Použít můžete i krůtí nebo kuřecí maso, záleží na vaší chuti a dá se jíst i za studena.

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda plněná dýňovou nádivkou se nehodí pouze na podzim, ale po celý rok. Sladká dýně se tak úžasně hodí do nádivky a dodá masu svoji chuť.

Fotogalerie

814/676/4-2_brokolicova_7.JPG 818/676/4-2_cesnek_slanin_rolka_s_zamp_om_5.JPG 822/676/4-2_kureci_rolada_s_dyni.JPG 826/676/4-profimedia_0185779626.jpg 834/676/4-profimedia_0166549592.jpg 830/676/4-profimedia_0230827115.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web