Masové rolády na víkend: Vepřové, z kuřecích prsou i plněné vejcem

Masové rolády na víkend: Vepřové, z kuřecích prsou i plněné vejcem

Máte chuť na pečené maso? Masové rolády mají mnoho variací, některé z nich můžete připravit i ze zeleniny, která roláda bude chutnat právě vám?

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa zapečená v srnčím hřbetě si zachová šťávu a jde skvěle vyndat z formy. Výborně se hodí k bramborové kaši nebo zeleninovému salátu.

Bůčková roláda se sekanou

Chutnou roládu si můžete připravit i z bůčku a šlehané sekané, s vejcem a klobásou. Mimo kaše si jako přílohu můžete zvolit pečivo a roládu přikusovat za studena.

Zeleninová roláda

Místo masa můžete vyzkoušet zeleninovou roládu. Postačí vám květák nebo brokolice a roláda bude na první pohled k nerozeznání od té masové. Pokud se chcete vyhnout nějakou dobu masu, zeleninová roláda je skvělá volba.

Sýrová roláda

Velice rychlou a jednoduchou sýrovou roládu stačí péct jen pár minut, aby se sýr spojil. Pokud máte rádi sýr a nechcete masovou roládu hlídat v troubě, tento recept vám určitě bude vyhovovat.

Slaninová roláda se žampionovou omáčkou

Slaninová roláda s vepřovým masem a česnekem zalitá žampionovou omáčkou potěší ke každému obědu. Použít můžete i krůtí nebo kuřecí maso, záleží na vaší chuti a dá se jíst i za studena.

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda plněná dýňovou nádivkou se nehodí pouze na podzim, ale po celý rok. Sladká dýně se tak úžasně hodí do nádivky a dodá masu svoji chuť.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky