055/677/4-profimedia_0310459392.jpg

Křupavé kuřátko 6x jinak: Recepty z Řecka, USA i Thajska

20.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Kuře se připravuje po celém světě na různé způsoby. Domluví se na něm rodiny, děti, kamarádi a dokonce pro spoustu dalších kultur je kuře populární pokrm. Vybrali jsme pro vás několik receptů z celého světa, zkuste české řízky obměnit za něco nového.

Sladké kuře Dakgangjeong

Korejské křupavé kuře je dozlatova usmažené a zalité hustou sladkou omáčkou ze sójovky a dalších přísad, které jsou pro Asii typické. Po usmažení nezapomeňte na kuře nasypat sezamová semínka a arašídy, bude tak ještě křupavější.

Kotopoulo Tiganito Marinato

Možná jste na vaší dovolené v Řecku ochutnali smažené kuře Kotopoulo Tiganito Marinato. Marináda na maso se skládá z olivového oleje, citronů a bílého vína. Poté, co se maso naloží, můžete přejít ke smažení. Skvělý výsledek ochutnáte už za několik minut.

Smažené kuře po jižansku

Skvělé kuře ze Spojených států. Kuřecí stehna naložte přes noc do podmáslí, aby maso bylo krásně měkké i po usmažení. Jako přílohu podávejte salát Coleslaw a nebojte se kuře dochutit tabascem.

Taiwanské voňavé kuře

Taiwan je známý svým pouličním jídlem. Jídlo je tam tak levné, že se nevyplatí ho vařit doma. Většina oblíbených jídel z ulice není těžká ani na domácí přípravu. Samozřejmě i na Taiwanu je smažené kuře jedno z neoblíbenějších jídel, jeho lehce pálivá, ale přesto nasládlá chuť okouzlí každého.

Kai tod taucheo

Tento velice ostrý recept pochází z Thajska, kde jsou pálivá jídla velice vyhledávaná, téměř nezbytná. Pokud máte rádi pálivé pokrmy, tento recept je přímo pro vás. K příloze zvolte rýži ochucenou rybí nebo delikátní ústřicovou omáčkou.

Kuře „65“

Specialitou jižní Indie je toto smažené kuře v rýžové mouce. Kuře správně usmažíme tak, že ho vložíme do rozpáleného oleje na 180 °C a smažíme 7 - 10 vteřin. S teplotou to moc nepřežeňte. Ve velmi rozpáleném oleji povrch ztmavne a vnitřek zůstane syrový. Aby se olej moc neochladil, vkládejte maso postupně.

Fotogalerie

040/677/4-profimedia_0310459386.jpg 044/677/4-profimedia_0310459387.jpg 048/677/4-profimedia_0310459388.jpg 052/677/4-profimedia_0310459391.jpg 060/677/4-profimedia_0310459393.jpg 056/677/4-profimedia_0310459392.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web