999/081/2-shutterstock_70623817.jpg

Křehké & lehké quiche

30.01.2012 | F.O.O.D. | Gourmet

Koláče z křehkého těsta – ať už sladké, nebo slané, zvané podle francouzského způsobu také quiche – nerozlučně patří do repertoáru klasické i moderní kuchyně. Modrou stužku, proslulý kulinární řád, si tedy rozhodně zaslouží!

Vyzkoušejte s námi několik receptů na tyto výborné slané koláče.

Know-how

• Základní křehké těsto může být sladké (1 díl cukru, 2 díly tuku, 3 díly mouky) nebo slané (vynecháte cukr, přidáte špetku soli), případně s vejcem.

• Do slaného těsta můžete přidat vejce či tekutinu (vodu, podmáslí, zakysanou smetanu, jogurt či šlehačku).

• Korpus z křehkého těsta se velmi často předpéká. Pokryjte jej tedy pečicím papírem a zatižte suchými luštěninami či keramickými korálky a vložte na požadovanou dobu do trouby. Vyjměte, odstraňte luštěniny či korálky a teprve pak ho pokryjte dalšími surovinami a pokračujte v pečení.

Fotogalerie

000/082/2-shutterstock_70623817.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Nedělní snídaně do postele: Belgické vafle, koblihy a sladké palačinky

26.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Jen máloco voní tak vábivě jako nedělní snídaně, kterou vám zrovna někdo chystá do postele. Navíc za předpokladu, že ji připravuje z božské kombinace přepuštěného másla s cukrem a navrch ozdobí ovocem, čokoládou a šlehačkou.

Originální dezerty nejen z formy: Upečte hrad, růži nebo pandu

25.02.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Pečení dortů, koláčů, sušenek a bábovek vás bude bavit o to víc, když sladké získá neobvyklý tvar! Zejména pak děti ocení dezerty ve tvaru hradu, mini báboviček nebo medvídka. Pořiďte si jednu z originálních forem nebo některé z vykrajovátek na pečení podle našeho výběru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web