Křehké & lehké quiche

Křehké & lehké quiche

Koláče z křehkého těsta – ať už sladké, nebo slané, zvané podle francouzského způsobu také quiche – nerozlučně patří do repertoáru klasické i moderní kuchyně. Modrou stužku, proslulý kulinární řád, si tedy rozhodně zaslouží!

Vyzkoušejte s námi několik receptů na tyto výborné slané koláče.

Know-how

• Základní křehké těsto může být sladké (1 díl cukru, 2 díly tuku, 3 díly mouky) nebo slané (vynecháte cukr, přidáte špetku soli), případně s vejcem.

• Do slaného těsta můžete přidat vejce či tekutinu (vodu, podmáslí, zakysanou smetanu, jogurt či šlehačku).

• Korpus z křehkého těsta se velmi často předpéká. Pokryjte jej tedy pečicím papírem a zatižte suchými luštěninami či keramickými korálky a vložte na požadovanou dobu do trouby. Vyjměte, odstraňte luštěniny či korálky a teprve pak ho pokryjte dalšími surovinami a pokračujte v pečení.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky