Králičí pečínka: 12 tipů na sváteční oběd

Králičí pečínka: 12 tipů na sváteční oběd

Velikonoční svátky se blíží a kromě špenátu, nádivky a sladkých dobrot se každoročně doporučuje konzumovat i králičí maso. Vyzkoušejte 12 osvědčených receptů, jak udělat z králíka dokonalou pečínku, na které si pochutnáte.

1. Pečený králík krok za krokem

Základní recept na pečeného králíka, který vyžaduje až dvě hodiny pečení v troubě. Kromě času budete potřebovat už jenom cibuli, česnek, kmín, sůl a špek. Pamatujte, že hlavní kouzlo úspěchu je v jednoduchosti.

2. Králík na smetaně

Králík na smetaně je vůbec nejznámější ze všech receptů s králičím masem. Samotné maso je velmi jemné a společně se smetanou a se bude rozpadat na jazyku.

3. Králičí vývar

Kdo by neznal hovězí, slepičí či zeleninový vývar, ale jak často si doma uděláte králičí? Jeho chuť vás dostane a kromě polévky s ním můžete podlévat maso i omáčky.

4. Pomalu pečená králičí stehna

Využijte jarních surovin a pečte králíka společně s jarní cibulkou, rozmarýnem a mořskou solí. Ingredience do masa vmasírujte a pak už jen hlídejte čas, aby se maso nevysušilo.

5. Králík v pikantní omáčce

Nenechte se zmást! Pikantní úprava králíka je vhodná i pro kuřecí maso a nejlépe chutná s rýží.

6. Minutka: Králičí játra na pánvi

Rychlá jídla z jedné pánve si zamilujete, obzvlášť během hektického pracovního týdne! Králičí maso si ve většině případů žádá více času, ale když jej nakrájíte na menší kousky, bude hotové během chvilky.

7. Dušený králík na víně

Maso a víno k sobě zkrátka patří! U králičího masa a zvěřiny zaručí lahodný výsledek červené víno. Pokud ale chcete, aby už tak výrazná chuť masa více vynikla, zvolte víno bílé.

8. Italské rizoto s králičím masem

Není rizoto jako rizoto! Jaro svádí k experimentování s medvědím česnekem, houbami a nechybí ani králičí maso. Uvidíte, že nebudete litovat!

9. Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Prověřený recept časopisem F.O.O.D. na králičí hřbet s rychlou hořčičnou omáčkou. Stejně jako většina receptů s králičím masem, i tento je důkazem, že dobrému masu stačí málo. A většinou jsou to právě sůl, pepř, bylinky a trochu vína.

10. Karbanátky z králíka s bramborovou kaší

Máte doma nadbytek králičího masa nebo strávníka, který se mu brání? Vsaďte se, že ani nepozná, jaké maso jste do karbanátků použila. Králičí poznáte nejčastěji podle vůně, která se zde míchá s ingrediencemi, jako jsou slanina, česnek nebo petrželka.

11. Čína z králíka

Maso, zelenina, houby a sójová omáčka aneb pokrm, který se dělá snad v každé domácnosti a který chutná vždy skvěle.

12. Marinovaná králičí rolka

Ideální oběd na víkend! Maso marinované v předem svařené marinádě nechte uležet alespoň 24 hodin, aby vsáklo všechny chutě a vůně, a až poté se vrhněte na pečení v troubě.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky