713/650/2-8.jpg

Jedlá krása

20.09.2012 | F.O.O.D. | Gourmet

Cukrařina je samostatné odvětví kuchařského oboru a v rámci takzvané patisserie, tedy vysokého umění cukrářského, je zase samostatným odvětvím zdobení dortů, práce s polevami, fondánem, ganache a dalšími nezbytnými přípravami. Bez nich by nebylo možné připravovat svatební, narozeninové a jiné slavnostní dorty.

U nás se zatím tyto dovednosti cíleně nevyučují, což se rozhodla napravit talentovaná Hana Rawlings. Při pobytu v Austrálii měla možnost navštěvovat kurzy tamních mistrů v cukrářské dílně Planet Cake, vedené renomovanou Paris Cutler a získané dovednosti nyní předává u nás dál těm, kteří mají jako ona dostatek zručnosti a lásky ke sladkému řemeslu.

Hana sama je velkou obdivovatelkou tvorby Debbie Brown či Zoe Clark a neustále sleduje vše, co se v oboru děje. Na hanascakes.blogspot.cz najdete další krásné a inspirativní fotky, spoustu Hančiných tipů, kontakt na ni a také informace, kdy a kde se budou konat další kurzy. Na nich se můžete naučit zvládat drobnější kousky, jako jsou třeba košíčky cupcakes, ale i mnohem komplikovanější díla.

Hana Rawlings také chystá podrobnou příručku s postupy a fotografiemi, která by měla vyjít v průběhu příštího roku a zaplnit tak citelnou mezeru na trhu naší gastronomické literatury.

Fotogalerie

714/650/2-8.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

VIDEO: Jak na knedlíky plněné uzeným masem?

21.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Naučte se domácí bramborové knedlíky s uzeným masem a zelím podle časopisu F.O.O.D., který se tento měsíc zaměřil na tradiční české recepty. Bramborové těsto se také hodí na placky k masu a v mrazáku vydrží až půl roku.

To nejlepší z vepřového masa: 4 recepty podle časopisu F.O.O.D.

21.02.2017 | F.O.O.D. | Rubrika: Gourmet

Seznamte se se segedínským gulášem provoněným zauzeným bokem, naučte se, jak zarolovat šťavnatou roládu nebo naplnit kotletu zelím. Že to jde i ve stylu sous-vide, vás přesvědčí náš master chef Jirka. A jaké přílohy se hodí k vepříkovi? Jednoznačně domácí knedlíky, chléb, pečené brambory nebo pyré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web