509/664/4-profimedia_0253176343.jpg

Jde to i bez lepku: 4 recepty, které si zamilujete

11.01.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Nemáte bezlepkovou dietu, ale občas si říkáte, že byste klasickou mouku chtěli nahradit něčím jiným? Není od věci si jednou za čas odlehčit svému zažívání a vysadit na chvíli lepek. Třeba zrovna před spaním je ideální čas na objevování bezlepkových receptů. Nebojte se, není to nic složitého a možná díky tomu objevíte i něco nového.

1. ČOČKOVÝ SALÁT S TRESKOU

Bílý balzamikový olej dobře využijete především v salátech. Na rozdíl od svého známějšího červeného bráchy má jemnější chuť, méně navinulou příchuť a svěží vůni.

2. KARBANÁTEK Z QUINOY

Quinoy neboli merlík pochází z pohoří And v Bolivii, Peru a Chile. Během růstu se konzumují listy v salátech, používají se ale hlavně semena. Z těch se mele mouka, celá semena se používají do kaší, zahušťují se jimi polévky a připravuje se z nich také pálenka.

3. HUMMUS S GRILOVANÝMI TORTILLAMI

Základní složky hummusu - cizrna, tahini, citrón a česnek - jsou konzumovány po tisícovky let, první recept na pokrm podobný hummusu ale pochází až z 13. století z Egypta. Nejstarší recept na hummus v současné podobě pochází z 19. století, v té době ale tento oblíbený vegetariánský pokrm nebyl znám nikde jinde mimo Damašek.

4. LIMETKOVÝ KOLÁČ S OVOCEM

Koláč, který je ideální pro děti. Snoubí se v něm sladkost a kyselost limetek. Navíc se dá udělat i v trochu obměněné podobě. Místo limetky můžete použít citron, místo rýžové mouky klasickou hladkou. Ovoce necháváme na vás, i v zimě se dá sehnat kvalitní a chutné.

Fotogalerie

498/664/4-profimedia_0253176338.jpg 502/664/4-profimedia_0253176339.jpg 506/664/4-profimedia_0253176342.jpg 510/664/4-profimedia_0253176343.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Zdravé mlsání u filmu? Vyzkoušejte cuketové lupínky nebo sušenky z banánů!

28.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Večerní relax u filmu nebo televize se většinou neobejde bez popcornu a drobných chuťovek, které jíme v průběhu celého večera, ale stále máme pocit, že jich bylo málo. Naučte se mlsat zdravě, po špenátových rolkách nebo lupínkách z cukety vám těžko nebude.

Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

27.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web