Jak připravit batáty? S masem nebo jako bramboráky!

Jak připravit batáty? S masem nebo jako bramboráky!

Sladké brambory neboli batáty lze servírovat i jinak než jako přílohu. Naučte se z nich připravit bramboráky, ravioli nebo je jíst jen tak samotné. Máme pro vás 6 různých receptů, na kterých si pochutná celá rodina!

1. Batáty ve slanině

Tip na jednoduchý a rychlý oběd, který si žádá pouze tři ingredience: batáty, slaninu a koření. Pokud chcete, aby bylo jídlo rychleji hotové, krájejte batáty na tenčí kousky.

2. Batátové bramboráky

Po klasických bramborácích se můžeme utlouct a jinak tomu není ani v případě bramboráků ze sladkých brambor. Jejich příprava je stejná a díky výživové hodnotě batátů je tato varianta zdravější.

3. Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Zdravé chipsy lze připravit téměř z jakékoliv kořenové zeleniny. Vhodné jsou i mrkev, celer nebo petržel. Batátové se nejvíce hodí k vepřovému masu a jejich nasládlou chuť dokonale vyváží parmská šunka.

4. Candát a batátové pyré

Chystáte odlehčený oběd? Připravte candáta s batátovým pyré, které můžete kombinovat i s grilovanou zeleninou.

5. Pečené batáty

Vaření ve vodě batátům neprospívá, proto je vždy dávejte do trouby. Můžete je konzumovat jen tak, jako přílohu nebo z nich připravit polévku.

6. Masové ravioli s batáty a pažitkou

Sladké brambory tam, kde je budou všichni čekat nejméně - v těstovinách. Není nad domácí výrobu, a proto vás naučíme nejenom samotnou směs, ale i přípravu těstovin od začátku do konce.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky