144/672/4-istock_516247533.jpg

Jak připravit batáty? S masem nebo jako bramboráky!

17.02.2017 | Redakce | Gourmet

Sladké brambory neboli batáty lze servírovat i jinak než jako přílohu. Naučte se z nich připravit bramboráky, ravioli nebo je jíst jen tak samotné. Máme pro vás 6 různých receptů, na kterých si pochutná celá rodina!

1. Batáty ve slanině

Tip na jednoduchý a rychlý oběd, který si žádá pouze tři ingredience: batáty, slaninu a koření. Pokud chcete, aby bylo jídlo rychleji hotové, krájejte batáty na tenčí kousky.

2. Batátové bramboráky

Po klasických bramborácích se můžeme utlouct a jinak tomu není ani v případě bramboráků ze sladkých brambor. Jejich příprava je stejná a díky výživové hodnotě batátů je tato varianta zdravější.

3. Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Zdravé chipsy lze připravit téměř z jakékoliv kořenové zeleniny. Vhodné jsou i mrkev, celer nebo petržel. Batátové se nejvíce hodí k vepřovému masu a jejich nasládlou chuť dokonale vyváží parmská šunka.

4. Candát a batátové pyré

Chystáte odlehčený oběd? Připravte candáta s batátovým pyré, které můžete kombinovat i s grilovanou zeleninou.

5. Pečené batáty

Vaření ve vodě batátům neprospívá, proto je vždy dávejte do trouby. Můžete je konzumovat jen tak, jako přílohu nebo z nich připravit polévku.

6. Masové ravioli s batáty a pažitkou

Sladké brambory tam, kde je budou všichni čekat nejméně - v těstovinách. Není nad domácí výrobu, a proto vás naučíme nejenom samotnou směs, ale i přípravu těstovin od začátku do konce.

Fotogalerie

121/672/4-bataty_ve_slanine.JPG 125/672/4-batatove_bramboraky.JPG 129/672/4-panenky_v_parmskem_kabatku_s_batatovymi_chipsy.jpg 133/672/4-pecene_bataty.jpg 137/672/4-candat_a_batatove_pyre.jpg 141/672/4-masove_ravioli_s_bataty_a_pazitkou.jpg 145/672/4-istock_516247533.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web