Domácí knedlík: Kynutý, bramborový nebo houskový

Domácí knedlík: Kynutý, bramborový nebo houskový

Jako příloha i jako hlavní jídlo, to jsou tradiční české knedlíky. Kynuté s cukrem plněné sezónním ovocem chutnají nejlépe v létě, naopak bramborové a houskové jsou nepostradatelnou přílohou ke guláši nebo pečené huse. A jaké máte nejradši vy?

Hrnkové knedlíky s uzeným

Věděli jste, že knedlíky lze udělat v hrnku? Stačí vám ten, ze kterého denně pijete čaj nebo kávu, do kterého vtlačte směs na knedlíky, které budou mít díky hrnku krásný tvar.

Domácí houskový knedlík

Kdo by nemiloval klasické houskové knedlíky? Nejlépe chutnají domácí ze staršího pečiva, které se namáčí do mléka.

Bramborové knedlíky

Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou

Sladké knedlíky s ovocnou omáčkou ve zdravější verzi. Jáhly jsou zdraví prospěšné a napomáhají dobrému trávení, proto je dobré zařadit je do jídelníčku.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Pořádně pocukrované knedlíky z kynutého těsta jako vydatný oběd nebo snídaně. Stačí trocha trpělivosti a výsledek opravdu stojí za to!

Špekové knedlíky

Houskové knedlíky se špekem jsou specialita, kterou ocení zejména muži! Servírujte je ideálně společně se švestkovou omáčkou.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky