Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi

Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než obalovaný sýr, který se po rozříznutí roztéká a v kombinaci s tatarkou tvoří neodolatelnou dvojici? Naučte se 4 triky, aby se vám neroztekl ještě na pánvi!

Kupujte tučnější sýr

Základem dobrého smažáku je bezesporu kvalitní sýr. Vybírejte ten, který má minimálně 40 % a více.

Před smažením dejte na 10 minut do mrazáku

Aby se sýr neroztekl hned na pánvi, dopřejte mu 10 minut před obalováním a následným smažením v mrazáku. Bude se vám s ním lépe pracovat!

Sýr obalujte dvakrát

Mouka, vajíčko a strouhanka - to jsou tři nepostradatelné ingredience. Sýr vezměte do rukou a proces opakujte, aby se obalil minimálně dvakrát. Uvidíte, že se vám na pánvi nerozteče!

Osmažte zprudka

Prvně rozpalte pánev s olejem a až v momentě, kdy se začnou tvořit bublinky, nastává ten správný čas přidat sýr. Smažte z každé strany přibližně minutu, dokud nezezlátne. Hotový smažák nechte okapat na ubrousku a podávejte s tatarkou.

Diskuze ke článku

  • Já Koblížek
    Já Koblížek |

    24. 3. 2017 16:13

    Také méně vytéká, když se mezi 2 tenčí plátky sýra dá šunka. Ale to už pak je smažený sýr "neproletářský".

  • Já Tvarůžek
    Já Tvarůžek |

    24. 3. 2017 14:10

    Četl jsem pravidlo právě opačné: Na smažení použít úplně obyčejný sýr "30%" .

Další články z rubriky