Dokonalý mazanec? 7 jednoduchých tipů, jak na něj!

Dokonalý mazanec? 7 jednoduchých tipů, jak na něj!

Bez pravého mazance by to na Velikonoce nebylo ono. Poradíme vám několik způsobů, jak mazanec připravit a díky kterým bude výsledek vždy dokonalý!

Drobenkový mazanec

Křehký a nadýchaný drobenkový bochánek je nedílnou součástí Velikonoc. Dopřejte si ho ale i jen tak, ke kávě nebo čaji. Ozdobený plátky křupavých mandlí a moučkovým cukrem je přímo neodolatelný.

Bramborový bochánek

Zajímavá alternativa z brambor, které jsou lehce k dostání. S bramborovým těstem se dobře pracuje a to vám zaručí až polovinu úspěchu. Vyzkoušejte a jiný už chtít nebudete!

Mazanec z domácí pekárny

Pokud máte domácí pekárnu a chcete si ušetřit čas, tenhle recept je přesně pro vás! Není nic snazšího než všechny ingredience dát do pekárny, zvolit program a pak už jen čekat na hotový mazanec.

Bezlepkový mazanec

Bezlepkové recepty začíná používat stále více lidí. Pokud máte bezlepkovou dietu nebo jen nechcete jíst pšenici, je tento recept právě pro vás. Vyhnete se tak lehce nepříjemnostem spojeným s lepkem a ještě si pochutnáte!

Hrníčkový mazanec

Nebaví vás odměřovat po částech nebo prostě nemáte doma váhu a odměrku? Naštěstí hrnek má doma každý a při pečení se hodí nejvíce. Hrníčkový recept je rychlý a zjednoduší vám práci!

Klasický velikonoční mazanec

Mazanec tak, jak ho všichni známe. Kynuté těsto, plátky mandlí a rozinky namočené v rumu, díky kterému chutnají ještě lépe a mazanec není tak suchý.

Mazanec s citrónovou kůrou a muškátovým oříškem

Experimentujte a přidejte do mazance něco navíc. Muškátový oříšek v jídle umocňuje chutě a proto máme potřebu si dát víc než jeden kousek. Tím se ale o Velikonocích netrapte, mlsání je dovoleno!

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky