792/677/4-profimedia_0014112306.jpg

Dokonalý mazanec? 7 jednoduchých tipů, jak na něj!

27.03.2017 | Redakce | Gourmet

Bez pravého mazance by to na Velikonoce nebylo ono. Poradíme vám několik způsobů, jak mazanec připravit a díky kterým bude výsledek vždy dokonalý!

Drobenkový mazanec

Křehký a nadýchaný drobenkový bochánek je nedílnou součástí Velikonoc. Dopřejte si ho ale i jen tak, ke kávě nebo čaji. Ozdobený plátky křupavých mandlí a moučkovým cukrem je přímo neodolatelný.

Bramborový bochánek

Zajímavá alternativa z brambor, které jsou lehce k dostání. S bramborovým těstem se dobře pracuje a to vám zaručí až polovinu úspěchu. Vyzkoušejte a jiný už chtít nebudete!

Mazanec z domácí pekárny

Pokud máte domácí pekárnu a chcete si ušetřit čas, tenhle recept je přesně pro vás! Není nic snazšího než všechny ingredience dát do pekárny, zvolit program a pak už jen čekat na hotový mazanec.

Bezlepkový mazanec

Bezlepkové recepty začíná používat stále více lidí. Pokud máte bezlepkovou dietu nebo jen nechcete jíst pšenici, je tento recept právě pro vás. Vyhnete se tak lehce nepříjemnostem spojeným s lepkem a ještě si pochutnáte!

Hrníčkový mazanec

Nebaví vás odměřovat po částech nebo prostě nemáte doma váhu a odměrku? Naštěstí hrnek má doma každý a při pečení se hodí nejvíce. Hrníčkový recept je rychlý a zjednoduší vám práci!

Klasický velikonoční mazanec

Mazanec tak, jak ho všichni známe. Kynuté těsto, plátky mandlí a rozinky namočené v rumu, díky kterému chutnají ještě lépe a mazanec není tak suchý.

Mazanec s citrónovou kůrou a muškátovým oříškem

Experimentujte a přidejte do mazance něco navíc. Muškátový oříšek v jídle umocňuje chutě a proto máme potřebu si dát víc než jeden kousek. Tím se ale o Velikonocích netrapte, mlsání je dovoleno!

Fotogalerie

789/677/4-3_p4180134.JPG 797/677/4-profimedia_0035564755.jpg 801/677/4-profimedia_0090025746.jpg 805/677/4-profimedia_0214873018.jpg 809/677/4-profimedia_0230700162.jpg 793/677/4-profimedia_0014112306.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Zdravé mlsání u filmu? Vyzkoušejte cuketové lupínky nebo sušenky z banánů!

28.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Večerní relax u filmu nebo televize se většinou neobejde bez popcornu a drobných chuťovek, které jíme v průběhu celého večera, ale stále máme pocit, že jich bylo málo. Naučte se mlsat zdravě, po špenátových rolkách nebo lupínkách z cukety vám těžko nebude.

Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

27.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web